naar top
Gemeente Kruibeke

Aanleg bufferbekken Kalverstraat: extra toelichting

27 augustus ’18 (ma)
De aanleg van het bufferbekken achter de woningen van de Kalverstraat verloopt zoals gepland. Toch is een stukje bijkomende toelichting aangewezen:

De put die de aannemer momenteel heeft gegraven, is een proefput om de grondgesteldheid te kennen. Deze proefput is ca. 200 m² groot. Het bufferbekken zelf krijgt een bodemoppervlakte van ca. 2000 m². Dat is 10x groter dan de huidige put die werd gegraven.

Met de info van de grondgesteldheid kan de aannemer de noodzakelijke voorbereidingen (zoals het plaatsen van bronbemaling) treffen om het bufferbekken effectief te bouwen. Deze werken voert hij niet zelf uit. Hij heeft daarvoor een onderaannemer gevonden. Zodra de nodige afspraken zijn gemaakt, kan de onderaannemer van start gaan met de werken. Als het bufferbekken gerealiseerd is tegen het einde van het volledige project ‘heraanleg riolering en wegenis Nieuwstraat’ is dat prima.

Momenteel staat er grondwater in de proefput. Ook dit vormt geen probleem. Nadat het bufferbekken is aangelegd en aangesloten op de Vliet, zal het grondwater zich terug op het juiste niveau instellen. Het overtollige water kan dan weglopen via de Vliet naar de Schelde.

Het bufferbekken zal bovendien zo ontworpen zijn dat er altijd ca. 50 cm water in blijft staat. Dit om te voorkomen dat de bodem volledig begroeid geraakt. De capaciteit om water uit de waterloop te bufferen, zal er ook na realisatie zijn, zoals dit in het ontwerp voorzien was.

Meer info

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Technische dienst gemeente

adres
O.L.Vrouwplein 18-209150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 02 36
e-mail
td@kruibeke.be

Deel deze pagina