naar top
Gemeente Kruibeke
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Maatregelen droogte en waterschaarste: versoepeling van maatregelen in Oost-Vlaanderen

14 september ’18 (vr)
Op vrijdag 17 augustus heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen de maatregelen rond watergebruik versoepeld.

Sinds 14 september 2018 wordt het politiebesluit van 3 augustus 2018 betreffende het gebruik van water uit bepaalde captatiepunten te Beveren opgeheven. Het politiebesluit betreffende het gebruik van water uit bepaalde captatiepunten te Beveren van 14 september 2018 vindt u hier.

Gouverneur Briers heeft, op advies van de Vlaamse Droogtecommissie én de provinciale werkgroep, het politiebesluit van 17 augustus betreffende watergebruik in de provincie Oost-Vlaanderen op. Mits twee uitzonderingen. Het politiebesluit betreffende watergebruik in de provincie Oost-Vlaanderen van 14 september 2018 vindt u hier.

Het captatieverbod blijft wel gelden voor:

  • het innamegebied Kluizen, de Oude Kale vanaf de hevel in Nevele tot het Duivelputgemaal in Vinderhoute, en ’t Liefken, Kleine Brakeleiken en Brakeleiken tot het innamepunt in Kluizen;
  • de Noord-Zuidverbinding in Beveren.

De peilen en debieten van vele rivieren, beken en de grondwaterniveaus blijven zeer laag. Er is nog steeds onvoldoende regen gevallen om de grote neerslagtekorten van de voorbije maanden weg te werken. Spaarzaam omspringen met water blijft dus de boodschap.

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht