naar top
Gemeente Kruibeke

Oosterweelwerken Linkeroever & Zwijndrecht

18 september ’18 (di)
In september zijn de eerste grote werken aan de Oosterweelverbinding op Linkeroever en Zwijndrecht gestart. Op zaterdag 6 oktober 2018 werd hierover een infomarkt georganiseerd.

Begin februari werd de schop in de grond gestoken voor de werken aan de Oosterweelverbinding op Linkeroever en in Zwijndrecht. De afgelopen maanden maakte de aannemer het projectgebied bouwklaar, zodat in september de eerste grote werken zijn gestart. Denk maar aan het grote P+R-gebouw aan de Blancefloerlaan. De werken op de snelwegen starten in de lente van 2019.

De werken in een notendop

Met deze werken worden de op-en afritten in dit gebied grondig aangepakt. Zo verminderen de files, verdwijnt het sluipverkeer uit de woonwijken en verhoogt de verkeersveiligheid. Met nieuwe fietspaden, -bruggen en -tunnels kan je je als fietser veilig en vlot verplaatsen in deze omgeving. Een nieuw P+R-gebouw vormt een comfortabel overstappunt voor pendelaars. Zij zetten van hieruit hun tocht verder met de tram of met de fiets, en geraken zo sneller op hun bestemming in de stad of in de haven.

Het geluid van het snelwegverkeer wordt verminderd met stille bermen. En de talrijke groengebieden die vandaag van elkaar gescheiden worden door snelwegen, worden opnieuw verbonden door ecoducten en ecotunnels. Zo verbetert de leefbaarheid voor mens en dier.

Op de hoogte blijven?

Op infomarkten in diverse gemeenten in september en oktober 2018 kon je meer ontdekken over de werken op Linkeroever en in Zwijndrecht: de plannen van dichtbij bekijken, een presentatie volgen of de infopanelen bekijken. Experten gaven je meer informatie over de fasering en de bereikbaarheid tijdens de werken.

Heb je deze infomarkten gemist?

Surf naar de website oosterweelverbinding.be/linkeroever en schrijf je in op de digitale nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws over de Oosterweelverbinding.

Heb je nog vragen?

Aarzel niet en neem contact op via linkeroever@oosterweelverbinding.be

Nieuwsoverzicht