naar top
Gemeente Kruibeke

Tijdelijke verkeersmaatregelen Mercatorplein op maandagen

24 september ’18 (ma)
Op 24 september start de aannemer met de afbraakwerken van het oud-gemeentehuis in Rupelmonde. Aansluitend volgt de bouw van de nieuwe ontmoetingsplaats onder de naam ’t Stadhuys. Om de afbraak- en bouwwerken veilig te kunnen uitvoeren, wordteen deel van het Mercatorplein ingenomen als werfzone.

Hierdoor zal gedurende de periode van de werkzaamheden (vanaf maandag 24 september 2018 tot vermoedelijk december 2019) de wekelijkse markt doorgaan op het driehoekig pleintje voor de kerk en afhankelijk van het aantal kramen ook op de openbare weg (tussen de kruispunten met de Geeraard de Cremerstraat en de Priester Saveynstraat).

Hou daarom rekening met volgende gewijzigde verkeersmaatregelen op maandagen tussen 5 en 14 uur, gedurende de periode van de werkzaamheden:

  • Verboden te parkeren op het driehoekig pleintje voor de kerk en eveneens op de openbare weg tussen de kruispunten met de Geeraard de Cremerstraat en de Priester Saveynstraat. Parkeren kan wel op het Mercatorplein, naast de werfzone.
  • Geen verkeer van motorvoertuigen toegelaten op de openbare weg, meer bepaald tussen de kruispunten met de G. de Cremerstraat en met de Priester Saveynstraat.
    * Personenwagens en bestelwagens komende uit de wijk ‘Het Schelleke’ of de Kasteelstraat: omleiding via de Priester Saveynstraat, over de Eiermarkt naar de Geeraard de Cremerstraat. 
    * Het zwaardere verkeer +3,5 ton: omleiding via de Ankerstraat, Broekstraat en Ganzemeerstraat.

We kunnen u ook al meegeven dat de jaarmarkt, die plaatsvindt op zaterdag 13 oktober 2018, zal doorgaan  in de Priester Saveynstraat, de Nederstraat en op het Mercatoreiland.

Meer info

Nieuwsoverzicht