naar top
Gemeente Kruibeke
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tips en praktische info verkiezingen 14 oktober 2018

14 oktober ’18 (zo)
Op zondag 14 oktober trekken we naar de stembus. Enkele tips en praktische info:
Ga je stem uitbrengen met de fiets/te voet

Wil je parkeerproblemen vermijden, kom dan te voet of ga met de fiets.


Wachtrijen vermijden

Hou rekening met het richtuur dat op je oproepingskaart vermeld staat. Let ook goed op het nummer van kiesbureau dat duidelijk geafficheerd wordt aan de ingang van elke locatie. Zo is er bv. in OC De Brouwerij een ingang via de bibliotheek voor wie in kiesbureaus 1 tot 4 moet gaan stemmen.


Tijdelijke verkeersmaatregelen
  • Op 14/10/2018 vanaf 6 tot 18 uur: Parkeerverbod op een deel van het O.L.Vrouwplein, Kruibeke. Meer bepaald in het gedeelte parallel met de gewestweg N419, met name de eerste 4 parkeerstroken langs beide kanten van deze weg (gezien vanuit de richting van Belfius-bank). Op dezelfde locatie is er tevens een verbod van alle verkeer van motorvoertuigen.
  • Op 14/10/2018 vanaf 6 tot 18 uur: Parkeerverbod op de parking tussen het gemeentehuis in Kruibeke en de brandweerkazerne, uitgezonderd andersvaliden en hulpdiensten.
  • Vanaf vrijdag 12/10/2018, 9 uur tot zondag 14/10/2018, 18 uur: Parkeerverbod in de Zoete Moederstraat in Rupelmonde, meer bepaald langs de overkant van de basisschool, en dit vanaf het begin van de school tot aan het kruispunt met de Broekstraat.
  • Op 14/10/2018 vanaf 7 tot 15 uur: Verbod van alle gemotoriseerd verkeer in de Zoete Moederstraat in Rupelmonde, uitgezonderd bewoners en andersvaliden. 
Voorzieningen voor kiezers met beperking

Alle kieslocaties zullen bereikbaar zijn voor andersvalide kiezers. Aan elke locatie zijn hiervoor, vlakbij de ingang, parkeerplaatsen voor andersvaliden voorzien, alsook een voorbehouden plaats voor dringende technische interventies. Respecteer deze parkeerplaatsen, aub.

Op elke kieslocatie zijn rolstoelen en begeleiding aanwezig. Er is ook minstens een stemhokje voorzien dat toegankelijk is voor andersvaliden. Minder mobiele mensen kunnen er ook hun stem uitbrengen op een stoel.Oproepingskaart kwijt?

De oproepingskaarten werden uiterlijk 29 september per post bezorgd. Heb je nog geen kaart ontvangen? Dan kan je bij de dienst bevolking een duplicaat ophalen. Op de dag van de verkiezing kan je tot 15 uur bij de dienst bevolking terecht voor een duplicaat.‘Ik kies voor het leven’ - orgaandonatie

Jouw handtekening kan levens redden! Registreer je als orgaandonor. Op de dag van de verkiezing kan je hiervoor van 8 tot 15 uur terecht bij de dienst bevolking. Meer info vind je via www.beldonor.be.

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht
Kieshokje verkiezingen C.Van Wezemael

Openingsuren & contact

Bevolking

adres
O.L.Vrouwplein 18-209150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 02 13
Tel. tel.
03 740 02 12
Tel. tel.
03 740 03 13
e-mail
bevolking@kruibeke.be

Deel deze pagina