naar top
Gemeente Kruibeke
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gratis buitenfitness in Kruibeke

03 oktober ’18 (wo)
Begin oktober werd in Bazel het nieuwe fitpoint in gebruik genomen. De openbare outdoor-fitness staat momenteel opgesteld in park Weispoel, achter het woonzorgcentrum Wissekerke. Jong en oud, samen of alleen, sportief of niet, iedereen kan gratis gebruik maken van het trainingsstation.

Onderzoek heeft al meermaals aangetoond dat bewegen goed is voor lichaam en geest. Door te bewegen verminder je de kans op zowel lichamelijke als mentale klachten. Wie voldoende in beweging is, voelt zich vanzelf beter in zijn vel. Met dit toestel willen we zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen en houden. De buitenfitness is ideaal omdat het laagdrempelig is, voor iedereen toegankelijk en gebruiksvriendelijk. Je kan er op elk moment van de dag gratis sporten en je geniet bovendien van de frisse buitenlucht.

Zestien oefeningen op één toestel
Het fitpoint is een multifunctioneel outdoor fitnesstoestel. Met acht verschillende basisoefeningen en  zestien uitbereidingen biedt het toestel alles voor een complete workout. Je kan roeien, optrekken, twisten, bankdrukken, optrekken, pulldown, buikspieren trainen en steppen. Op het toestel staat aangegeven hoe je de oefeningen goed uitvoert en waarvoor ze zijn bedoeld. Zo zijn er oefeningen om de conditie op pijl te houden, af te vallen, fit te blijven, krachttraining, balans en coördinatie.

Iedereen kan op elke leeftijd nog aan spierkracht winnen
Ook ouderen die graag vitaal en fit in het leven staan, kunnen op de fitpoint gezond bezig zijn. Door op latere leeftijd je spieren te trainen, verlaag je namelijk het risico op vallen en wordt je levenskwaliteit verbeterd. Onafhankelijk van je sportieve voorgeschiedenis kan je op elke leeftijd nog aan spierkracht winnen.

Samen sporten is leuker
Naast een sportvoorziening, is het fitpoint ook een ontmoetingsplaats. 8 personen kunnen er gelijktijdig oefeningen uitvoeren. Je kan dus samen met vrienden of familie sporten. Of misschien leer je wel nieuwe mensen kennen. 
Overtuigd? Het fitnesstoestel is klaar voor gebruik. Je kan er nu al terecht voor je workout.
 
 
Mobiel
Het toestel wordt niet verankerd in de grond en kan indien gewenst vrij snel worden verplaatst naar een andere locatie. Het fitpoint kan na enkele maanden verhuizen naar een nieuwe locatie binnen de gemeente.  

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht
Fitpoint

Openingsuren & contact

Sportdienst

adres
O.L.Vrouwplein 18-209150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 02 52
Tel. tel.
03 740 02 54
e-mail
sportdienst@kruibeke.be
e-mail
sportinfo@kruibeke.be

Sporthal de Dulpop

adres
Beekdam 29150 Bazel
Tel. tel.
03 774 43 96
e-mail
sportdienst@kruibeke.be

Deel deze pagina