naar top
Gemeente Kruibeke
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Verkoop erfpachtrecht onder gesloten omslag – oud gemeentehuis Bazel

15 oktober ’18 (ma)
De gemeente Kruibeke wil een recht van erfpacht geven op het oude gemeentehuis in Bazel. Interesse? Bekijk hier alle info en voorwaarden. Bieden kan tot 16 januari 2019, 16 uur.

De gemeente Kruibeke wil een recht van erfpacht geven op het oude gemeentehuis in Bazel (Koningin Astridplein 28 in Bazel - 2de afdeling, sectie B, nr. 1004/B, 82m²). Stedenbouwkundig uittreksel de dato 11 juni 2018: gelegen in Wg met cultureel, historische en/of esthetische waarde, omgevingsvergunning voor ‘verbouwing aan panden oud-gemeentehuis van Bazel’ de dato 6 april 1999, geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd, geen voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig, geen verkavelingsvergunning, geen projectbesluit. Geen bodemprobleem of milieuvergunning gekend. Niet gelegen in mogelijk overstromingsgevoelig gebied, niet gelegen in een afgebakende oeverzone of afgebakend overstromingsgebied, niet gelegen in een risicozone voor overstromingen. Vastgesteld als bouwkundig erfgoed ‘Gemeentehuis van Bazel’ (ID: 17644, https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17644), deel van definitief beschermd dorpsgezicht ‘Dorpskom Bazel’ (ID: 301123, https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/301123).

Deze erfpacht geeft je het recht om het volle genot te hebben van dit onroerend goed gedurende 50 jaar, terwijl het eigendom blijft van de gemeente Kruibeke. De erfpacht wordt verbonden aan een aantal voorwaarden, o.a.:

  • Looptijd van erfpacht bedraagt 50 jaar en is niet opzegbaar;
  • De nieuwe invulling van het gebouw moet handel, horeca of toeristische infrastructuur zijn (niet uitsluitend bewoning);
  • De gewenste invulling moet binnen de 2 jaar operationeel zijn.
Hoe doe je een bod?

Bezorg uiterlijk op 16 januari 2019 om 16 uur een schriftelijk en onvoorwaardelijk bod in een gesloten omslag met vermelding “Bod erfpacht Bazel, Koningin Astridplein 28” op notariskantoor Benoit De Kesel, Kerkstraat 21 in Bazel. Het bod dient verplicht vergezeld van een businessplan (plan van aanpak). Het te gebruiken document voor het bod is uitsluitend te bekomen op notariskantoor Benoit De Kesel.
Het is mogelijk om na afspraak de ruimte te bezichtigen. Op 3 januari 2019 om 17.30u wordt er een gezamenlijk informatiemoment georganiseerd waarbij notaris Benoit De Kesel de voorwaarden en modaliteiten toelicht op het notariskantoor, Kerkstraat 21 in Bazel.
De opening van de omslagen gebeurt op 16 januari 2019 om 17.00u in het notariskantoor Benoit De Kesel. Enkel de bieders zijn welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Meer info
  • Bezichtiging van het pand op afspraak: technische dienst van Kruibeke via 0471 17 89 85 of Benjamin.r@kruibeke.be
  • Inhoudelijke en juridische vragen (vb. algemene en bijzondere voorwaarden): notaris Benoit De Kesel via benoit.dekesel@notaris.be of 03 774 10 34

Lees meer artikels over

Meer info

Nieuwsoverzicht