naar top
Gemeente Kruibeke
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wapenstilstand: 11-novemberviering 2018

11 november ’18 (zo)
Naar jaarlijkse gewoonte vindt op 11 november de herdenking van Wapenstilstand plaats. Hierbij wordt een serene hulde gebracht aan de slachtoffers van de beide wereldoorlogen en wordt de verjaardag van Wapenstilstand herdacht.

Op vrijdag 9 november 2018 zullen de scholen van Kruibeke hulde brengen aan het monument op de begraafplaats van Kruibeke om 10 uur. De scholen van Rupelmonde zullen hulde brengen aan het monument in de G. De Cremerstraat in Rupelmonde om 14 uur.  

Op zondag 11 november 2018 zal in de drie deelgemeenten een optocht worden gehouden naar het gedenkteken van de gesneuvelden, waar een korte en ingetogen plechtigheid zal plaatsvinden. De plechtigheden worden dit jaar georganiseerd:

  • in Kruibeke om 9 uur in de kerk, gevolgd door een bloemenhulde aan het monument van de gesneuvelden op de begraafplaats.
  • in Bazel om 11.15 uur (hoofdplechtigheid) een bloemenhulde aan het monument van de gesneuvelden aan de kerk.
  • in Rupelmonde zaterdag 10 november om 18.00 uur in de kerk. En op zondag 11 november om 9.45 uur een bloemenhulde aan het monument van de gesneuvelden in de G. De Cremerstraat.

Ook dit jaar rekent het gemeentebestuur op een ruime deelname van de bevolking. Je kan ook deelnemen aan deze traditie door de huizen te bevlaggen.

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht