naar top
Gemeente Kruibeke

't Stadhuys Rupelmonde: opbouw gestart

16 november ’18 (vr)
Eind september 2018 startte de aannemer met de afbraakwerken van het oud-gemeentehuis in Rupelmonde. Het is nu tijd voor de bouw van een nieuwe ontmoetingsplaats onder de naam ’t Stadhuys. Als alles volgens plan verloopt, worden de deuren begin 2020 geopend.

Multifunctionele ontmoetingsruimte

Het oud-gemeentehuis werd slechts tot 2 uur per week gebruikt en was niet meer functioneel. Eind december werd dit gebouw gesloopt. 

Het terrein is nu klaar voor de bouw van ’t Stadhuys, een nieuw, modern gebouw met een bibfiliaal, toeristisch infopunt, dorpshuis, gemeenschapscentrum, vergaderruimte en polyvalente zaal, het kloppend hart van Rupelmonde. ‘t Stadhuys zal efficiënt en intensief worden benut en moet een meerwaarde bieden voor zowel verenigingen, particulieren als het gemeentebestuur.

Duurzaam en energiezuinig project

Het gemeentebestuur kiest bij haar projecten voor duurzame en energiezuinige oplossingen op lange termijn. Zo zal er bijna-energieneutraal (BEN) gebouwd worden. Een geothermische warmtepomp zal voor het verwarmen en koelen van het gebouw zorgen. Naast de klassieke regenwaterput, is er ook voorzien in zonnepanelen en een groendak.

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht