naar top
Gemeente Kruibeke
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wil jij een knotter inschakelen?

28 november ’18 (wo)
Heb jij knotbomen die wel eens een knotbeurt zouden kunnen gebruiken, maar heb je hier zelf geen tijd voor of weet je niet goed hoe je dit moet doen? Meld je aan en wie weet staat er binnenkort een knotteam aan je deur om de knotbomen gratis te komen knotten (in ruil voor het hout).

Nu de bomen hun blaadjes verloren hebben, treden de knotters in actie! Deze stoere heren en dames ontfermen zich over bomen wiens takken gemiddeld om de vijf jaar moeten worden afgezet: knotbomen. Gebeurt dit niet, dan dreigen de forse takken af te scheuren en dat kan de boom fataal worden. Dankzij knotters blijven de knotbomen, zo typisch voor onze streek, in het landschap bestaan. Daar zijn ook talloze dieren, zoals steenuilen en vleermuizen, hen dankbaar voor. En de knotters zelf? Die zien hun inspanningen beloond met een mooie hoeveelheid brandhout die ze gratis mee naar huis mogen nemen.

Het knotten vindt plaats vanaf half november tot eind februari.

Heb jij knotbomen, maar ontbreekt de tijd om ze te beheren?
En gaat het om minstens 5 exemplaren die de laatste 5 jaar niet beheerd zijn? Maak jouw knotopdracht dan kenbaar op www.goedgeknot.be. Via dit online platform brengt Regionaal Landschap Schelde-Durme jou in contact met knotters uit jouw regio. Bij interesse neemt een vrijwilliger contact met jou op en kunnen jullie verdere afspraken maken. Dit project is een van de vele manieren waarop Regionaal Landschap Schelde-Durme zich samen met vele partners in 21 gemeenten inspant voor landschap, natuur en erfgoed.

Info: Katrien Devriendt, katrien@rlsd.be of 09 210 90 51.

Nieuwsoverzicht