naar top
Gemeente Kruibeke

Burchtstraat wegenwerken: maart-december 2019

26 februari ’19 (di)
In de Burchtstraat (=gewestweg 419) wordt tussen het centrum van Kruibeke en de grens met Zwijndrecht nieuwe riolering aangelegd. Na de voorbereidende fase (maart-april) zal de hinder in de Burchtstraat (juni-december) ingrijpend zijn.

"Aansluiting Sterhoek" - Burchtstraat

Drie partners slaan de handen in elkaar voor ingrijpende werken "Aansluiting Sterhoek" - Burchtstraat: de gemeente Kruibeke, Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer.

Doel

Het afvalwater van ongeveer 50 inwoners en 19 bedrijven langsheen de Burchtstraat zal worden verzameld op één centraal punt: het afvalwater-pompstation op het kruispunt Warandestraat-Burchtstraat. Van daaruit wordt het afvalwater naar de bestaande riolering gepompt en komt het dus niet langer in de natuur terecht.

Communicatie

Word je graag op de hoogte gehouden van alle belangrijke evoluties?

Abonneer je dan op de gemeentelijke e-nieuwsbrief.

Fasering

Ondertussen zitten de voorbereidende werken er op. Op 3 juni 2019 beginnen de effectieve werken, die hinder met zich meebrengen.

Fase 3 tot en met 6: effectieve werken aan de Burchtstraat

Start 3 juni 2019

Omleiding en bereikbaarheid

 • Lokaal bestemmingsverkeer < 3,5 ton: zie plan 1
 • Lokaal bestemmingsverkeer > 3,5 ton: zie plan 2
 • Doorgaand verkeer: omleiding via E17

Tijdelijke extra maatregelen

 • Fietspad Molenstraat
  In aanloop van de werken in de Burchtstraat worden er in het deel van de Molenstraat (aan de rechterkant, richting Beveren) tussen de Hofstraat en de Mauritz D'Hollanderstraat tijdelijke parkeervakken geschilderd. Hierdoor zullen fietsers in de hele Molenstraat in dubbele richting over één fietspad moeten rijden.

 • Parkeren:
  - De dolomietparking, de kleine parking op de hoek van de Langestraat en de Scheldelei wordt gefatsoeneerd in aanloop naar de werken
  - Er wordt een extra tijdelijke parking aangelegd in het eerste deel van de Scheldelei tussen de bomen aan de rechterzijde voorbij de Broekdam
  - Verderop in de Scheldelei werd vorig jaar een groene overloopparking aangelegd door de Vlaamse Waterweg, waar ook plaats is voor een 100-tal wagens
 • Om het sluipverkeer tegen te gaan:
  - Verkeersknip in de Vossenstraat (doorgang blijft mogelijk voor fietsers en voetgangers)
  - Enkelrichting Nieuwe Veldstraat
  - Zone 50 Doorn, in het deel tussen Molenberg en Molenstraat
  - Zone 50 Sterhoek

Openbaar vervoer en DeWaterbus

De Lijn heeft tijdelijke haltes voorzien, aangeduid op de omleidingsplannen.

Aangepaste dienstregeling lijnen 93/95/97/99/99s vanaf 3 juni

 Door de werken in de Burchstraat volgen de bussen op lijnen 93/95/97/99/99s vanaf maandag 3 juni een omleiding.  

Bovendien rijden de bussen op lijnen 99 en 99s tijdens de daluren enkel tussen Hamme en Temse - Vrijheidstraat. Reizigers richting Antwerpen dienen aan de halte Temse – Vrijheidstraat over te stappen op de lijnen 93/95. Ook in de omgekeerde richting dient er overgestapt te worden.

Raadpleeg de aangepaste dienstregeling vanaf 16 mei op de website van De Lijn.

Voor gebruikers van DeWaterbus en veerdienst van Kruibeke: de Scheldelei en haltes blijven steeds toegankelijk en vormen een goed alternatief richting Antwerpen.

Fase 3: Burchtstraat (Warandestraat tot Watermolenstraat)

Start 3 juni 2019

In fase 3 voert de aannemer rioleringswerken uit van de Warandestraat tot de Watermolenstraat. In deze fase wordt een koker vervangen en zal ook het kruispunt met de Watermolenstraat aangepakt worden.

 • Hinder: Tijdens de werken is doorgaand verkeer niet mogelijk (zie omleidingen hieronder). Enkel fietsers en voetgangers kunnen door. Om handelaars te bereiken, volg je de naamborden van de handelaars. Die naamborden staan bij de werfborden. 

15 juli tem 6 augustus: Bouwverlof

Vanaf 15 juli tot en met 6 augustus 2019 zullen de werken in de Burchtstraat onderbroken worden omwille van het bouwverlof. Handig om te weten:

 • Tijdens het bouwverlof blijft de werfzone ontoegankelijk voor doorgaand verkeer. De omleiding blijft behouden.
 • Alle handelaars blijven bereikbaar => rechtstreeks of via de omleiding, dit staat aangegeven via de naamborden op de grote omleidingsborden.
 • Na het bouwverlof wordt fase 3 afgewerkt: in het deel van de Burchtstraat tussen de Warandestraat en de Watermolenstraat wordt de fundering gelegd en wordt de onderlaag asfalt in de straat aangebracht.
 • De start van fase 4a (Watermolenstraat tem kruispunt "Stuer") is eind augustus voorzien. De exacte datum volgt later.

 

Fase 4: Burchtstraat (Watermolenstraat tem kruispunt "Stuer")

Augustus - oktober 2019

Daarna volgt fase 4 die ook weer opgesplitst is in twee deelfasen. Fase 4A omvat de rioleringswerken vanaf de Watermolenstraat tot en met het kruispunt Stuer, fase 4B loopt van de Burchtstraat/Warandestraat tot en met huisnummer 14A.

 • Hinder: Tijdens de werken is doorgaand verkeer niet mogelijk (zie omleidingen hieronder). Enkel fietsers en voetgangers kunnen door. Om handelaars te bereiken, volg je de naamborden van de handelaars. Die naamborden staan bij de werfborden. 

Fase 5: Burchtstraat (kruispunt Stuer tem Argex)

Oktober - december 2019

In fase 5 worden de rioleringswerken verder uitgevoerd in de Burchtstraat, tussen het kruispunt Stuer en het bedrijf Argex.

 • Hinder: Tijdens de werken is doorgaand verkeer niet mogelijk (zie omleidingen hieronder). Enkel fietsers en voetgangers kunnen door. Om handelaars te bereiken, volg je de naamborden van de handelaars. Die naamborden staan bij de werfborden. 

Fase 6: Burchtstraat (thv huisnr. 50 tot en met nr. 15)

December 2019

In fase 6 tenslotte zal de riolering gerenoveerd worden vanaf huisnummer 50 tot de Scheldelei. Dit gebeurt volledig ondergronds via een boring. 

 • Hinder: Tijdens de werken is doorgaand verkeer niet mogelijk (zie omleidingen hieronder). Enkel fietsers en voetgangers kunnen door. Om handelaars te bereiken, volg je de naamborden van de handelaars. Die naamborden staan bij de werfborden. 

Meer info

Nieuwsoverzicht