naar top
Gemeente Kruibeke

Oproep tot kandidaatstelling voor de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening

22 maart ’19 (vr)
De GECORO wordt, zoals decretaal vastgelegd, samengesteld na de installatie van een nieuwe gemeenteraad en adviseert – als onafhankelijke commissie – de gemeenteraad en het schepencollege bij alle belangrijke dossiers met betrekking tot de ruimtelijke ordening in de gemeente.

Het gemeentebestuur doet zoals goedgekeurd door de gemeenteraad op 25 februari 2019 een oproep aan de verschillende maatschappelijke geledingen om kandidaten voor te dragen die willen zetelen in de commissie.

De volgende personen kunnen zich kandidaat stellen:

  • 1 effectief en 1 plaatsvervangende vertegenwoordiger voorgedragen door de vereniging van werknemers;
  • 1 effectief en 1 plaatsvervangende vertegenwoordiger voorgedragen door de vereniging van handelaars;
  • 1 effectief en 1 plaatsvervangende vertegenwoordiger voorgedragen door de vereniging voor werkgevers of zelfstandigen;
  • 1 effectief en 1 plaatsvervangende vertegenwoordiger voorgedragen door de Vereniging van landbouwers;
  • 1 effectief en 1 plaatsvervangende vertegenwoordiger voorgedragen door Milieu- en natuurverenigingen en polderbestuur;

 

Het gemeentebestuur doet tevens een oproep aan deskundigen inzake ruimtelijke ordening om zich kandidaat te stellen als onafhankelijk lid. Kandidaten moeten hun deskundigheid inzake ruimtelijke ordening toelichten en motiveren. Aan de kandidaat deskundigen wordt gevraagd aan te geven of ze ook kandidaat zijn voor het voorzitterschap.

 

Bij de samenstelling moet er ook rekening worden gehouden met het man/vrouw evenwicht in de GECORO. Concreet wil dit zeggen dat maximaal twee derden tot eenzelfde geslacht mag behoren. Het is daarom aan te bevelen dat ook vrouwelijke kandidaten worden voorgedragen als vertegenwoordiger van een geleding of zich kandidaat stellen als deskundige.

Verder mag een vertegenwoordiger slechts in 2 gemeentelijke adviesraden zetelen.

 

Heb je interesse?

Aarzel niet en stuur uw kandidatuur voor 15 mei 2019 per e-mail door tav de GECORO, op het adres stedenbouw@kruibeke.be.

Hierbij moet u vermelden:

  • Naam , voornaam, adres, geboortedatum en beroep van de kandidaten,
  • Eventueel de nodige toelichting of documenten die de deskundigheid van de kandidaten op het vlak van ruimtelijke ordening aantonen,
  • Voor de afgevaardigden van de maatschappelijke geledingen is het belangrijk dat de kandidaten worden ingediend door de vereniging zelf.

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Stedenbouw

adres
O.L.Vrouwplein 18-209150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 36 96
Tel. tel.
03 740 36 91
e-mail
stedenbouw@kruibeke.be

Deel deze pagina