naar top
Gemeente Kruibeke

Jeugdlokalen Rupelmonde

03 mei ’19 (vr)
Jeugdverenigingen Chiro en Scouts in Rupelmonde krijgen tijdelijke jeugdlokalen in wijk Schaudries, in afwachting van het nieuwbouwproject in de Broekstraat.
Rupelmondse jeugdverenigingen verlaten lokalen in Priester Saveynstraat eind juni 2019

Dat Jeugdverenigingen Chiro De Spiraal en Scouts Sint-Jan Berchmans hun huidige jeugdlokalen in de Priester Saveynstraat moeten verlaten, is oud nieuws. Deze gebouwen waren eigendom van de vzw Parochiale Werken, die besliste de gebouwen te verkopen aan een private projectontwikkelaar. Op basis van onderlinge afspraken werd voor de jeugdverenigingen huisvesting gegarandeerd tot eind juni 2019. 

 

Nieuwe lokalen van Rupelmondse jeugdverenigingen komen in de Broekstraat

Vzw Jeugdlokalen en het gemeentebestuur gingen samen op zoek naar een nieuwe locatie voor de jeugdlokalen van de Rupelmondse jeugdverenigingen. Die nieuwe locatie werd de Broekstraat, waar voor beide verenigingen een nieuwbouw komt, maar die kan niet klaar zijn tegen begin juli 2019. Daarom werd er gezocht naar een tijdelijke stek voor Chiro De Spiraal en Scouts Sint-Jan Berchmans.

 

Tijdelijke vesting voor Rupelmondse jeugdverenigingen

Het college van burgemeester en schepenen engageerden zich om een tijdelijk onderkomen te laten inrichten op een braakliggend terrein in de wijk Schaudries. De eigenaar van dit terrein, de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting van Beveren, wou dit project onmiddellijk ondersteunen. Op 25 februari 2019 spraken het gemeentebestuur en de GMH zich uit over de gebruiksovereenkomst. Zo kwam het dus tot een tijdelijke oplossing voor de jeugdverenigingen. Ze kunnen nu terecht in een "dorpje" van containers in wijk Schaudries. 

De 24 containerunits met gezamenlijke sanitaire unit en materiaalcontainer werden opgesteld op een braakliggend stuk aan de Florimond Van Goeylaan.

De wijk Schaudries is sinds kort een zone 30. Er is ook voldoende groene speelruimte en een nieuw aangelegd speelterrein vlakbij. 

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht