naar top
Gemeente Kruibeke

30/11: Gratis les reanimatie - Leer levens redden!

30 november ’19 (za)
Dagelijks krijgen in België bijna 30 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De overlevingskans bij een hartstilstand is klein, maar vergroot enorm als een slachtoffer snel reanimatie en een stroomstoot van een AED krijgt. Schrijf je daarom nu in voor een les reanimeren en defibrilleren!
Gratis lessen reanimeren en defibrilleren Rode Kruis-Vlaanderen

Nog steeds krijgen te veel mensen te maken met een hartstilstand. De overlevingskansen zijn klein, maar verhogen als je het slachtoffer binnen 3 tot 4 minuten reanimeert en een stroomstoot van een AED geeft. Het probleem is dat niet iedereen kan reanimeren of durft om een AED te gebruiken. 

Daarom organiseert onze nu gratis themalessen reanimeren en defibrilleren van Rode Kruis-Vlaanderen. Een les reanimeren en defibrilleren is helemaal gratis en duurt drie uur. In die drie uur leer je hoe je iemand in nood kan reanimeren, maar ook hoe je een AED gebruikt om een stroomstoot te geven. 

Laatste gratis les van 2019:

De derde en laatste les van 2019 staat gepland op zaterdag 30 november van 09.00 tot 12.00 u in OC De Brouwerij. 

Wil jij levens kunnen redden? Schrijf je dan nu in via e-mail naar reservaties@kruibeke.be.

Wat is een Hartveilige gemeente?

Om een Hartveilige gemeente te zijn, moet je als gemeente voldoen aan drie voorwaarden.

Ten eerste, moet je AED's (automatische externe defibrillators) plaatsen op verschillende plaatsen in je gemeente. Dat deed Kruibeke dan ook. Momenteel kan je in onze gemeente drie AED's vinden, namelijk aan sportcentrum Kerkeputten, aan sporthal De Dulpop & aan De Oude Pastorij. In de toekomst wil de gemeente nog meer AED's plaatsen.

Ten tweede moet je de samenwerkingsovereenkomst Hartveilig tekenen met Rode Kruis-Vlaanderen. Ook dat deed Kruibeke. Op 29 april 2019 ondertekende onze gemeente, tijdens de gemeenteraad, de samenwerkingsovereenkomst met Rode Kruis-Vlaanderen.

Tot slot moet je opleidingen reanimatie en defibrillatie organiseren voor de bevolking. Ook hier blijft Kruibeke niet achter. De eerste lessen reanimeren en defibrilleren van Rode Kruis-Vlaanderen gingen door in juni en september 2019, de laatste in november 2019. 

Lees meer artikels over

Meer info

Nieuwsoverzicht
Rode Kruis reanimatie cursus

Openingsuren & contact

Veiligheid

adres
O.L. Vrouwplein 189150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 02 19
e-mail
veiligheid@kruibeke.be

Deel deze pagina