naar top
Gemeente Kruibeke

Gratis lessen reanimatie - Leer levens redden!

17 februari ’20 (ma)
Reanimeren met een AED-toestel is veilig, eenvoudig en betrouwbaar. Iedereen kan en mag dit toestel bedienen, alleen is het nog niet zo gekend. Wil je kennismaken met reanimatie, zodat je levens kan redden in noodsituaties? Of je kennis terug opfrissen? Kom dan naar één van de gratis oefensessies!
Gratis lessen reanimeren en defibrilleren Rode Kruis-Vlaanderen

Nog steeds krijgen te veel mensen te maken met een hartstilstand. De overlevingskansen zijn klein, maar verhogen als je het slachtoffer binnen 3 tot 4 minuten reanimeert en een stroomstoot van een AED geeft. Het probleem is dat niet iedereen kan reanimeren of durft om een AED te gebruiken. Daarom organiseert onze gemeente voor het tweede jaar op rij gratis themalessen reanimeren en defibrilleren van Rode Kruis-Vlaanderen.

Praktisch

Een les reanimeren en defibrilleren is helemaal gratis en duurt drie uur. In die drie uur leer je hoe je iemand in nood kan reanimeren, maar ook hoe je een AED gebruikt om een stroomstoot te geven. 

  • Woensdag 11 maart 2020 van 19 tot 22 uur in de kelder van Kasteel Wissekerke in Bazel
  • Zaterdag 13 juni 2020 van 09 tot 12 uur in OC De Brouwerij in Kruibeke
  • Maandag 28 september 2020 van 19 tot 22 uur in 't Stadhuys in Rupelmonde

Wil jij levens kunnen redden? Schrijf je dan nu in via e-mail naar reservaties@kruibeke.be (minstens 1 week voor de opleidingsdag).

Lees meer artikels over

Meer info

Nieuwsoverzicht