naar top
Gemeente Kruibeke

Gratis themalessen reanimeren en defibrilleren

03 mei ’19 (vr)
Dagelijks krijgen in België bijna 30 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De overlevingskans bij een hartstilstand is klein, maar vergroot enorm als een slachtoffer snel reanimatie en een stroomstoot van een AED krijgt. Schrijf je daarom nu in voor een les reanimeren en defibrilleren!

Kruibeke zet zich in om een echte Hartveilige gemeente te zijn. Daarom onderneemt de gemeente verschillende stappen.

 

Wat is een Hartveilige gemeente?

Om een Hartveilige gemeente te zijn, moet je als gemeente voldoen aan drie voorwaarden.

Ten eerste, moet je AED's (automatische externe defibrillators) plaatsen op verschillende plaatsen in je gemeente. Dat deed Kruibeke dan ook. Momenteel kan je in onze gemeente drie AED's vinden, namelijk aan sportcentrum Kerkeputten, aan sporthal De Dulpop & aan De Oude Pastorij. In de toekomst wil de gemeente nog meer AED's plaatsen.

Ten tweede moet je de samenwerkingsovereenkomst Hartveilig tekenen met Rode Kruis-Vlaanderen. Ook dat deed Kruibeke. Op 29 april 2019 ondertekende onze gemeente, tijdens de gemeenteraad, de samenwerkingsovereenkomst met Rode Kruis-Vlaanderen.

Tot slot moet je opleidingen reanimatie en defibrillatie organiseren voor de bevolking. Ook hier blijft Kruibeke niet achter. De eerste drie themalessen reanimeren en defibrilleren van Rode Kruis-Vlaanderen staan nu op de planning. 

 

Gratis lessen reanimeren en defibrilleren (Rode Kruis-Vlaanderen)

Nog steeds krijgen te veel mensen te maken met een hartstilstand. De overlevingskansen zijn klein, maar verhogen als je het slachtoffer binnen 3 tot 4 minuten reanimeert en een stroomstoot van een AED geeft. Het probleem is dat niet iedereen kan reanimeren of durft om een AED te gebruiken. 

Daarom organiseert onze gemeente nu gratis themalessen reanimeren en defibrilleren van Rode Kruis-Vlaanderen. Een les reanimeren en defibrilleren is helemaal gratis en duurt drie uur. In die drie uur leren ze je hoe je iemand in nood kan reanimeren, maar ook hoe je een AED gebruikt om een stroomstoot te geven. 

 

De datums voor de eerste drie lessen zijn nu bekend! 

De eerste les gaat door op dinsdag 25 juni 2019 van 19.00 tot 22.00 u in OC De Brouwerij, Kruibeke

De tweede les gaat door op zaterdag 31 augustus 2019 van 09.00 tot 12.00 u in de Clara Hamendtzaal, Rupelmonde.

De derde les gaat door op dinsdag 17 september 2019 van 19.00 tot 22.00 u in de spiegelzaal van kasteel Wissekerke, Bazel.

 

Wil jij levens kunnen redden? Schrijf je dan nu in voor één van de themalessen reanimeren en defibrilleren van Rode Kruis-Vlaanderen. Om je in te schrijven, stuur je een mailtje naar reservaties@kruibeke.be

Lees meer artikels over

Meer info

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Veiligheid

adres
O.L. Vrouwplein 189150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 02 19
e-mail
veiligheid@kruibeke.be

Deel deze pagina