naar top
Gemeente Kruibeke

Jeugdlokalen Kruibeke

06 mei ’19 (ma)
Chiro Adelheid en het gemeentebestuur van Kruibeke zetten een belangrijke stap in het dossier van de nieuwe jeugdlokalen. Samen met het ontwerpbureau en de gemeente Kruibeke, werken de Chiromeisjes het ontwerp verder uit en gaan ze op zoek naar een aannemer.
Oude jeugdlokalen van Chiro Adelheid

De jeugdlokalen van de Chiromeisjes van Chiro Adelheid zijn in slechte staat en het aantal leden neemt steeds toe. Het was dus al duidelijk, de Chiromeisjes van Chiro Adelheid hebben nieuwe jeugdlokalen nodig. In 2015 werd vzw Adelheid@Work opgericht om nieuwe lokalen en toekomstig onderhoud te kunnen voorzien. 

 

Nieuwe jeugdlokalen van Chiro Adelheid

Aan vijfentwintig architecten werd gevraagd om een visienota voor ontwerp uit te werken. Op basis van die visienota's werd een ontwerpbureau gekozen, namelijk Buro Bauer + DJB architecten. Nu kunnen Chiro Adelheid, het gemeentebestuur van Kruibeke en het ontwerpbureau samen het ontwerp verder uitwerken. Als alles vlot verloopt, zal er eind dit jaar nog een aannemer worden toegewezen. Op de huidige locatie van de jeugdlokalen van de meisjes van Chiro Adelheid was geen uitbreiding meer mogelijk. Daarom werd beslist om te bouwen op het terrein achter het huidige gebouw. Er komen nieuwe jeugdlokalen en een speelweide.

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht