naar top
Gemeente Kruibeke

Verkiezingen 26 mei 2019: praktisch

26 mei ’19 (zo)
Op zondag 26 mei 2019 is het zover, dan trekken we tussen 08.00 en 16.00 u massaal naar de stembus voor de regionale, federale en Europese verkiezingen.

Op zondag 26 mei 2019 is het zover, dan trekken we tussen 08.00 en 16.00 u massaal naar de stembus voor de regionale, federale en Europese verkiezingen. Kijk naar het vermelde richtuur op je oproepingskaart om wachten te vermijden.

 

Digitaal stemmen - testhokje 

In onze gemeente stemmen we digitaal, met de stemcomputer. Heb je hier moeilijkheden mee? Tot en met 20 mei staat er een testhokje in wzc Wissekerke. Ga gerust eens proberen.

 

Wat breng ik mee?

Uiterlijk 15 mei 2019 ontvangt iedereen zijn of haar persoonlijke oproepingskaart per post. Die moet je meenemen als je gaat stemmen, evenals je identiteitskaart.

Ben jij jouw persoonlijke oproepingskaart verloren? Ga dan vooraf langs bij de dienst burgerlijke stand voor een duplicaat. Op de dag van de verkiezingen zelf is de dienst bevolking ook geopend van 08.00 tot 16.00 u (zonder afspraak) voor wie zijn of haar oproepingskaart verloren heeft of zich wil registreren voor orgaandonatie.

 

Wat als ik niet kan gaan stemmen?

Kan je door bepaalde omstandigheden zoals ziekte, werk, vakantie in het buitenland,... niet gaan stemmen? Dan kan je een andere kiezer in jouw naam laten stemmen door een volmacht te geven. Hiervoor dien je een volmachtformulier in te vullen via: https://verkiezingen.fgov.be of op het gemeentehuis bij de dienst onthaal. Meer informatie hierover kan je vinden onder "volmacht bij verkiezingen".

 

Waar moet ik gaan stemmen?

Op je persoonlijke oproepingskaart staan in welk stembureau je moet gaan stemmen: in OC De Brouwerij, sporthal De Dulpop, wzc Wissekerke, of school Sint-Jan-Berchmans.

Moet je naar een stembureau in OC De Brouwerij? Let dan op de juiste ingang. 

  • Stembureaus 27, 28, 29 en 30 bevinden zich boven de bibliotheek in Kruibeke.Hier kan je geraken via de trap aan de hoofdingang van de bibliotheek (Europasteeg). Mindervaliden kunnen via de lift in OC De Brouwerij.
  • Stembureaus 31 en 32 bevinden zich in de podiumzaal. Die bereik je via de glazen schuifdeur aan de parking. 

 

Hoe geraak ik er?

Kom zoveel als mogelijk te voet of met de fiets. Zo beperk je de verkeersdrukte aan de stembureaus. Voor de verkeersveiligheid is de Zoete Moederstraat van 07.00 tot 16.00 u afgesloten (enkel voertuigen van bewoners, minder mobiele mensen en hulpdiensten worden toegelaten).

 

Meer informatie kan je verkrijgen bij de dienst bevolking via verkiezingen@kruibeke.be of 03 740 02 12.

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Communicatie

adres
O.L.Vrouwplein 18-209150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 02 53
e-mail
communicatie@kruibeke.be

Deel deze pagina