naar top
Gemeente Kruibeke

Kloosterstraat: wijziging parkeerbeleid en nieuwe parkeerstroken

25 juni ’19 (di)
Het gemeentebestuur heeft beslist om de parkeerstrook in de Kloosterstraat, gelegen tussen het Mercatorplein en huisnummer 40, naar de overzijde te verplaatsen. Hierdoor zal er voortaan geparkeerd worden aan de pare zijde in plaats van de onpare zijde.

In het eerste deel van de Kloosterstraat, tussen het Mercatorplein en huisnummer 40, wordt er slechts aan één zijde geparkeerd. Het wegdek aan die pare zijde bevindt zich echter in redelijk slechte staat. Dit zorgt voor een onveilige situatie voor het wegverkeer, maar ook voor fietsers.

Hierdoor werd beslist om in samenwerking met Riopact een riolerings- en wegenisproject op te starten. Momenteel zit het dossier in conceptfase en is men volop bezig met de dimensionering van het rioleringsstelsel.

Om in afwachting van het riolerings- en wegenisproject de veiligheid en het comfort voor fietsers in de Kloosterstraat te verhogen, heeft het gemeentebestuur beslist om de parkeerstrook gelegen tussen het Mercatorplein en huisnummer 40 naar de overzijde te verplaatsen. Hierdoor zal er voortaan geparkeerd worden aan de pare zijde in plaats van de onpare zijde.

Er zullen nieuwe parkeervakken worden geschilderd en de nodige verkeersborden worden aangebracht. De hinder tijdens deze werken is beperkt.

Meer info

Nieuwsoverzicht