naar top
Gemeente Kruibeke

Nieuwe luchtdraaghal sportcentrum De Dulpop

22 augustus ’19 (do)
Vandaag werd een nieuwe luchtdraaghal aan de sportaccommodatie De Dulpop in Bazel geplaatst. Met deze nieuwe hal, of ‘ballon’ zoals de constructie in de volksmond wordt genoemd, beschikken de clubs, scholen en tennissers uit Kruibeke opnieuw over overdekte én winterspeelmogelijkheden!

Nieuwe technieken ten gunste van klimaat en energie

Op dezelfde locatie als waar voorheen een luchtdraaghal stond, die sinds januari 2018 door een storm onbruikbaar werd, liggen voortaan drie tennisvelden overkapt met een splinternieuwe dubbelwandige luchtdraaghal met de allernieuwste energiebesparende technieken.

Zo werd de zaal uitgerust met een betere luchtverdeling via twee extra luchtslangen die automatisch de warmte verdelen over de ganse zaal, met twee lichtstraten (zodat men overdag zonder verlichting kan werken) én met afzonderlijke ledverlichting per veld / zone. Hierdoor zal er gevoelig bespaard worden op energiekosten (gas én elektriciteit) en zullen de sporters onder ideale klimatologische omstandigheden kunnen sporten.

 

Gebruikers opnieuw aan zet

Het gemeentebestuur heeft beslist om voorlopig dezelfde voordelige tarieven als voorheen te behouden, enerzijds om de clubs én tennisspelers tegemoet te komen voor het voorbije seizoen zonder wintersportmogelijkheden en anderzijds om een reëel zicht te krijgen op de effectieve energiekosten en -besparingen.

Alle clubs en tennissers werden door de sportdienst reeds bevraagd naar hun interesse om hun vroegere urenverdeling opnieuw in te nemen. Daarna werd een totaaloverzicht gemaakt van de nog beschikbare ruimtes en uren zodat deze verder kunnen worden ingevuld. Op 1 oktober start immers het winterseizoen van de tennissers, dat loopt tot begin april 2020.

Clubs, scholen én losse boekingen kunnen reeds vanaf de laatste week van de zomervakantie gebruikmaken van de accommodatie.  Ook het zomersportkamp dat georganiseerd wordt door de sportdienst krijgt er extra sportmogelijkheden bij.

 

Nieuwe danszaal

Ook de bouw van de danszaal / polyvalente bovenzaal is nu in een stroomversnelling gekomen. Deze zaal zal een verademing zijn voor de gevechtssportclubs én de dansclub. Dankzij de verbouwing worden er voor hen meer sportmogelijkheden gecreëerd!

 

Sport en vrije tijd

Het gemeentebestuur wenst ook werk te maken van het masterplan “sport en vrije tijd” en het bouwdossier voor een nieuwe sporthal op te nemen in de meerjarenplanning. Hiervoor zullen de diensten nauw samenwerken met de adviesraden, om samen tot een mooi totaalproject te komen.

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Sportdienst

adres
O.L.Vrouwplein 18-209150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 02 52
Tel. tel.
03 740 02 54
e-mail
sportdienst@kruibeke.be
e-mail
sportinfo@kruibeke.be

Sporthal de Dulpop

adres
Beekdam 29150 Bazel
Tel. tel.
03 774 43 96
e-mail
sportdienst@kruibeke.be

Deel deze pagina