naar top
Gemeente Kruibeke

Wil jij positief rijgedrag in je straat aanmoedigen? Bedank de Control Cruisers en vraag nu je raambord aan.

01 september ’19 (zo)
Je kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook onze gemeente blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen term: de Control Cruiser.

En zij verdienen een welgemeende 'dankjewel'.

Wil jij positief rijgedrag in je straat aanmoedigen? Bedank de Control Cruisers en vraag je eigen raambord aan! Laat via controlcruiser@kruibeke.be weten in welke straat je in oktober een bedankingsbord wil uithangen. In heel Vlaanderen zullen deze borden verspreid worden, niet alleen met grote borden langs autosnelwegen, maar ook in straten waar het er echt toe doet. Zo kunnen we chauffeurs samen aanmoedigen om zich aan de snelheid te houden.

 

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken.
 

Nieuwsoverzicht