naar top
Gemeente Kruibeke

Corona: wat moet ik doen als ik ziek ben?

09 februari ’21 (di)
Om een goede basiszorg te garanderen in deze uitzonderlijke omstandigheden gaan huisartsen en ziekenhuizen tijdelijk op een andere manier te werk:

Waar kan je terecht met symptomen van corona?

  • Op weekdagen bij de eigen huisarts. Maak vooraf telefonisch een afspraak.
  • In het weekend bij de huisartsenwachtpost 03 361 03 61. De COVID-19 Huisartsenwachtpost Waasland blijft in de Japanse kers (parking spoed AZ Nikolaas). In het weekend kunnen patiënten daar terecht, na doorverwijzing via de huisartsenwachtpost. 

Waar kan je terecht zonder symptomen maar na hoogrisicocontact of terugkeer uit een rode zone? 

In dat geval kan je sinds kort zelf een afspraak maken in het afnamecentrum in Sint-Niklaas

De testcapaciteit in ons land laat sinds 23/11/2020 opnieuw toe om als risicocontact zonder zichtbare coronasymptomen opnieuw getest te worden.

Alle personen zonder klachten die bijvoorbeeld een hoogrisico contact hebben gehad of die terugkeren uit een rode zone uit het buitenland, krijgen via de contactopspoorders, hun arts of de coronalert app een activatiecode per sms. Je kan zelf een afspraak maken voor een coronatest op de eerste en zevende dag na het laatste risicocontact door te surfen naar de website www.mijngezondheid.be of via je huisarts.

Het afnamecentrum in Sint-Niklaas is terug te vinden op de lijst om zelf een afspraak te maken. Dit afnamecentrum is een initiatief voor alle Wase burgers en komt tot stand door samenwerking tussen Huisartsenkoepel Waasland, AZ Nikolaas en verschillende thuisverpleging organisaties Altrio, AVN-thuisverpleging, I-mens, Wit-Gele Kruis en Zorgconnect.

Het afnamecentrum is gelegen aan het Sinbad, Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas. Het afnamecentrum is elke dag geopend. Je kan er enkel terecht met een afspraak.

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht