naar top
Gemeente Kruibeke

Stories beyond borders – Reisbureau Umunsi en KU Leuven bezorgen je de wereld aan huis!

07 april ’20 (di)
Beluister de podcast 'Stories beyond borders', een project gemaakt door studenten van de KU Leuven, over verhalen vertellen en de culturele betekenis ervan voor het migratieproces van vluchtelingen. De mensen die aan bod komen in de podcast wonen in het LOI Rupelmonde of hebben er gewoond.

Beluister de podcast via deze link of op deze Facebookpagina.

De spontane opkomst van solidariteit en creativiteit die we de laatste weken in onze gemeente aan het werk zien is overweldigend. Van voedselpakketten, telefonische babbelbuddy’s tot laptops voor kansarme kinderen, je kan het zo mooi niet bedenken of het wordt aan huis geleverd. Vanaf vandaag doet Reisbureau Umunsi haar duit in het zakje. Met de podcast Stories Beyond Borders bezorgen we jou inspirerende verhalen van over heel de wereld. De ideale manier om jouw sociale bubbel even (en zonder risico’s) te doorprikken!

Het verhaal gaat als volgt. In het najaar van 2019 strijkt een groep gedreven studenten van de richting Culturele Studies (KU Leuven) op vraag van Reisbureau Umunsi neer in onze gemeente. Al dan niet bijgestaan door tolken, voeren zij een reeks interviews met erkende vluchtelingen en asielzoekers. Zoals je kan horen in de podcast zijn deze mensen afkomstig uit heel verschillende landen. Wat zij echter gemeen hebben is dat zij allemaal in het LOI in Rupelmonde wonen of hebben gewoond. Zij zijn dankbaar voor de gastvrije manier waarop Kruibeke hen verwelkomt en hoopvol om hier met hun gezinnen een nieuw leven uit te bouwen. Door hun persoonlijke verhalen te vertellen willen zij graag iets terugdoen: een stukje ervaring delen dat anders voorgoed verborgen zou blijven.

Reisbureau Umunsi dankt de studenten van KU Leuven voor hun mooie werk. 

Veel luisterplezier!

Nieuwsoverzicht