naar top
Gemeente Kruibeke

Hedendaagse Cornelis 2020

09 april ’20 (do)
Sinds 2016 roept de gemeente Kruibeke tijdens Apostelbrokken een sociaal geëngageerde inwoner uit als Hedendaagse Cornelis. Dit ter nagedachtenis aan de stichter, Cornelis Rooman, en zijn steun aan mensen in armoede.

Dimitri Neef is vijfde Hedendaagse Cornelis

Omwille van de coronamaatregelen gaat Apostelbrokken voor het eerst sinds WOII niet door, maar de Hedendaagse Cornelis van 2020 is wél bekend. De titel valt dit jaar te beurt aan Dimitri Neef. Dimitri Neef is al 12 jaar vrijwilliger binnen het OCMW, eerst in het rusthuis Mercator, nu in het woonzorgcentrum Wissekerke. Dimitri werkt voornamelijk binnen de afdeling voor bewoners met dementie en helpt hen bij de maaltijden en bij tal van activiteiten. Van maart tot eind oktober helpt Dimitri op woensdag ook vrijwillig in het containerpark van Rupelmonde.


Kruibeke Solidair

In de geest van de traditie, gaat het budget dat vrijgekomen is door de annulatie van Apostelbrokken 2020 integraal naar voedselbedeling binnen Kruibeke.

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, hebben een grote impact op veel mensen. Vooral de kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen vaak hulp gebruiken. Tegelijk zijn er veel mensen die zich willen inzetten als vrijwilliger. Het lokaal bestuur van Kruibeke (het inloophuis) en alle armoedeorganisaties (vzw Welzijnsschakels De Opstap, Kruibeke Helpt , Fonds9150, vzw Erdena/Tabora, vzw 4voeters in nood) bundelen de krachten in ‘Kruibeke Solidair’. Via www.impactdays.be/kruibekesolidair van ‘Give a Day’ brengen we de mensen die hulp zoeken en zij die hulp bieden, samen. Op enkele dagen tijd toonden maar liefst 60 vrijwilligers zich solidair door hulp te bieden bij de voedselbedeling of als babbelbuddy. Daarnaast werd er enorm veel voedsel geschonken voor de voedselpakketten.


Apostelbrokken


Meer informatie over het hoe en het waarom van Apostelbrokken kan je hier terugvinden. 

Nieuwsoverzicht