naar top
Gemeente Kruibeke

Terrasuitbreidingen horeca tijdens coronaperiode

23 juni ’20 (di)
Kruibeke wil de horeca alle kansen geven om de coronaperiode weer bovenop te komen. Daarom is het tijdelijk mogelijk om kosteloos een terras of uitbreiding van een bestaand terras aan te vragen. Horeca-uitbaters vinden hier alle informatie terug over de aanvraag, procedure en aandachtspunten.

Voor wie?

Alle uitbaters van bestaande horecazaken kunnen een aanvraag indienen om in de periode van 1 juli tot en met 30 september 2020 een terras in te richten, of om een bestaand terras uit te breiden. Deze tijdelijke vergunning is kosteloos.

Hoe?

Hierbij zijn goede afspraken erg belangrijk: deze zijn opgenomen in het afwegingskader, dat werd goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen op 16 juni 2020. 

Enkele belangrijke elementen uit het afwegingskader zijn: 

  • De sociale afstand van 1,5 m wordt gegarandeerd.
  • Er is een veilige doorgang voor voetgangers en fietsers.
  • Er worden geen vaste constructies geplaatst.
  • Het sluitingsuur is voor elke dag vastgelegd op 1 u. 
  • Elektronisch versterkte muziek is niet toegestaan. 
  • Er kunnen steeds bijkomende voorwaarden worden opgelegd.

Lees zeker het volledige afwegingskader door!

Dien een aanvraag in via het e-loket.

Ook uitbaters die in de voorbije periode hun interesse al kenbaar maakten aan het bestuur (vb. via de horeca-enquête) dienen nog een formele aanvraag in te sturen om een vergunning te krijgen. 

Na de aanvraag stelt de gemeentelijke dienst evenementen alles in het werk om binnen de 10 werkdagen een tijdelijke vergunning af te leveren. Bij de afweging of deze vergunning al dan niet mogelijk is, kunnen er eventuele extra voorwaarden worden opgelegd. 

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht