naar top
Gemeente Kruibeke

Sluit aan bij de Vrienden van kasteel Wissekerke!

01 september ’20 (di)
Kasteel Wissekerke begint aan een nieuw tijdperk. Het wordt een van de trekpleisters in het project ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’. Dat zet de toeristische troeven van de Scheldevallei en haar kastelen in de kijker.
Maak van ons kasteel ook het jouwe!

Heb je een zot idee voor het kasteeldomein? Goesting om de vroegere bewoners tot leven te brengen met filmpjes, audioverhalen, teksten en tekeningen?  Sluit aan bij de Vrienden van Kasteel Wissekerke! Je bepaalt zèlf hoe je jouw engagement invult, wanneer of hoe intens je samenwerkt.

  • Je kan meedenken over de toekomst van het kasteel
  • of meedoen aan de vernieuwing ((illustraties of kostuums maken, spelen in filmpjes, stemmen inspreken of geluiden opnemen, …) 

Kriebelt het om aan de slag te gaan? Heb je nu al ideeën of vragen?

Vertel het ons via het e-formulier.

 
Gravin wordt gastvrouw in vernieuwd kasteel

Al eeuwenlang vormt Kasteel Wissekerke het decor voor bijzondere ontmoetingen, reünies en afscheid… Die verhalen brengen we tot leven! Met als gastvrouw: Sophie Louise Zoé de Feltz (1780-1853), een markante gravin die de bewogen dagen rond de jaren 1900 vanop de eerste rij meemaakte. De komende maanden sprokkelen we verhalen en ideeën.

September 2020: we gaan van start

We gaan op de koffie bij de huidige gebruikers van Kasteel Wissekerke. We luisteren naar wat er leeft en nemen dit mee in het ontwerp.    

28 november 2020: exclusief kasteelbezoek voor de vrienden

We verwelkomen nieuwe en oude vrienden van het kasteel om ideeën uit te wisselen.

  • Je ontdekt de eerste ontwerpen.
  • Je deelt je mening en ideeën.
  • Je krijgt een rondleiding in klein gezelschap.

Januari – December 2021

We werken de plannen uit. Dat doen we samen met jullie, denkers, doeners, creatievelingen in Kruibeke!

Januari 2022 

De makers treden in actie! We werken graag samen met lokaal talent om het kasteel te vernieuwen.

Zomer 2022: Feest op het Kasteel voor de Grote Opening!
 
VAN STEEN TOT STEEN LANGS DE SCHELDE

Kasteel Wissekerke wordt een belangrijk knooppunt in de kastelenroute ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’. De naam van het project ‘Van Steen tot Steen’ verwijst naar de twee legendarische kastelen Gravensteen in Gent en ’t Steen in Antwerpen. Toerisme Vlaanderen en Regionaal Landschap Schelde-Durme willen de komende jaren minder bekende, maar bijzonder waardevolle kastelen in de kijker zetten, zoals die in Bazel, Bornem of Laarne. Meer informatie over het project kan je hier terugvinden. 

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht