naar top
Gemeente Kruibeke

Kasteel Wissekerke vernieuwt: we zijn vertrokken!

20 oktober ’20 (di)
Kasteel Wissekerke start een stevige verjongingskuur. Het wordt een trekpleister in het project ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’. Die vernieuwing komt er door en voor de Kruibekenaren; professionals en amateurs slaan de handen in elkaar. Zin om mee aan de slag te gaan?
Welkom bij de vrienden van kasteel Wissekerke!
  • Je kan meedenken over de toekomst van het kasteel
  • of meedoen aan de vernieuwing ((illustraties of kostuums maken, spelen in filmpjes, stemmen inspreken of opnemen, …) 
September 2020

In september gingen we op de koffie bij de huidige gebruikers van Kasteel Wissekerke. Wat een creatievelingen, hier in Kruibeke! We hoorden al heel wat inspirerende ideeën. Die nemen we mee in het ontwerp.   

28 november 2020: Kick-off

De architecten en de ontwerpers stellen hun eerste ideeën aan je voor, en nemen je mee op een wandeling door het kasteelpark. Welkom om vragen te stellen, je mening te delen, of je kandidaat te stellen als ‘doener’ of ‘denker’!

De kick-off is coronaproof – we leiden jullie rond in kleine groepjes. Dus reserveer alvast je tickets! De capaciteit is beperkt.

Schrijf je hier in!

Januari – December 2021

We werken de plannen uit. Dat doen we samen met jullie, denkers, doeners, creatievelingen in Kruibeke!

Januari 2022 

De makers treden in actie! We werken graag samen met lokaal talent om het kasteel te vernieuwen.

Zomer 2022: Feest op het Kasteel voor de Grote Opening!
 
VAN STEEN TOT STEEN LANGS DE SCHELDE

Kasteel Wissekerke wordt een belangrijk knooppunt in de kastelenroute ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’. De naam van het project ‘Van Steen tot Steen’ verwijst naar de twee legendarische kastelen Gravensteen in Gent en ’t Steen in Antwerpen. Toerisme Vlaanderen en Regionaal Landschap Schelde-Durme willen de komende jaren minder bekende, maar bijzonder waardevolle kastelen in de kijker zetten, zoals die in Bazel, Bornem of Laarne. Meer informatie over het project kan je hier terugvinden. 
Nieuwsoverzicht