naar top
Gemeente Kruibeke

Kasteel Wissekerke vernieuwt: we zijn vertrokken!

20 oktober ’20 (di)
Kasteel Wissekerke start een stevige verjongingskuur. Het wordt een trekpleister in het project ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’. Die vernieuwing komt er door en voor de Kruibekenaren; professionals en amateurs slaan de handen in elkaar. Zin om mee aan de slag te gaan?
Welkom bij de vrienden van kasteel Wissekerke!
  • Je kan meedenken over de toekomst van het kasteel
  • of meedoen aan de vernieuwing ((illustraties of kostuums maken, spelen in filmpjes, stemmen inspreken of opnemen, …)

We werken liever samen met lokaal talent in plaats van elders de juiste (technische en artistieke) mensen op te snorren. Heb je zin om als professioneel of als liefhebber de beleving in het kasteel en op het kasteeldomein mee vorm te geven? Download dan onderaan het paspoort, vul het in en bezorg het voor 31 december aan sofie.deschutter@kruibeke.be. Zo weten wij wat je in je mars hebt, welke ideeën je hebt en op welk tijdstip in het traject je ingezet kan worden. Laten we meteen al rechtzetten dat dit niet allemaal om vrijwilligerswerk zal gaan!

Hier legt Ontwerpbureau Bailleul zelf nog eens uit wat precies de bedoeling is.

September 2020

In september gingen we op de koffie bij de huidige gebruikers van Kasteel Wissekerke. Wat een creatievelingen, hier in Kruibeke! We hoorden al heel wat inspirerende ideeën. Die nemen we mee in het ontwerp.   

28 november 2020 om 14u: Digitale Kick-off 

De architecten en de ontwerpers stelden hun eerste ideeën aan je voor in een online startmoment. Geïnteresseerde konden vragen stellen, hun mening delen, of zich kandidaat stellen als ‘doener’ of ‘denker’! Onderaan deze pagina kan je de globale visie downloaden, samen met het paspoort waarmee je je kenbaar kan maken als maker van het kasteel. 

Bekijk hier de presentatie opnieuw.

 
Januari – December 2021

We werken de plannen uit. Dat doen we samen met jullie, denkers, doeners, creatievelingen in Kruibeke! 

Januari 2022 

De makers treden in actie! We werken graag samen met lokaal talent om het kasteel te vernieuwen.

Zomer 2022: Feest op het Kasteel voor de Grote Opening!
 
VAN STEEN TOT STEEN LANGS DE SCHELDE

Kasteel Wissekerke wordt een belangrijk knooppunt in de kastelenroute ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’. De naam van het project ‘Van Steen tot Steen’ verwijst naar de twee legendarische kastelen Gravensteen in Gent en ’t Steen in Antwerpen. Toerisme Vlaanderen en Regionaal Landschap Schelde-Durme willen de komende jaren minder bekende, maar bijzonder waardevolle kastelen in de kijker zetten, zoals die in Bazel, Bornem of Laarne. Meer informatie over het project kan je hier terugvinden. 
Nieuwsoverzicht