naar top
Gemeente Kruibeke

Boomplantactie Kruibeke: aankoop plantgoed en advies

18 september ’20 (vr)
Geef de natuur een boost! De gemeente Kruibeke werkt hiervoor samen met Natuurpunt Waasland (winteractie 2020) en het RLSD (advies en subsidie).
Kruibeke start een boomplantactie !

Goed nieuws voor iedereen die deze zomer (weer) teveel last had van de brandende zon en zijn plantjes zag verschroeien. Kijk eens rond in je tuin en misschien vind je wel een ideaal plaatsje voor extra groen.

Voor de praktische invulling heeft de gemeente Kruibeke gekozen voor een samenwerking met Natuurpunt Waasland. Hun jaarlijkse groepsaankoop heeft altijd veel succes.

Via deze link (http://www.natuurpuntwaasland.be/index.php/help-de-natuur/winteractie) vind je de brochure van Natuurpunt Waasland. Daarin staan de bestellijst met de prijzen en de methode om je bomen te bestellen.

Je hebt nog de tijd tot 30 oktober om te bestellen. De levering gebeurt op 27 november. Als je wil, kan dit zelfs aan huis geleverd worden.

Mogelijks staat je lievelingsboom/struik niet in de lijst of koop je je plantgoed ergens anders.   Ook goed natuurlijk!

Laat het ons toch weten, want Kruibeke doet mee aan het Bomencharter en houdt een bomenteller bij. Die kan je vinden op www.kruibeke.be/eloketdetail/95/bomenteller. Elke nieuwe boom die geplant is sinds 1/1/2019 komt in aanmerking. Het vervangen van een boom natuurlijk niet.

Een groot project?

Heb je een weiland of landschappelijke tuin? Streekeigen bomen en/of struiken mogen niet ontbreken! Beschutting, natuurlijke afscheiding, kleurrijke bloemen en vruchten, duurzame veekering, biodiversiteit, … een streekeigen heg, houtkant of bomenrij is nuttig én mooi!

Voor advies op maat (gratis en vrijblijvend) kan je bij Regionaal Landschap Schelde-Durme (RLSD) terecht. Bij uitvoering door RLSD kan je rekenen op 80% subsidie!  

Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden: een ruimte voor min. 100 m heg of houtkant of min. 12 bomen/hoogstamfruitbomen, streekeigen soorten, met een landschappelijke meerwaarde. Deze actie is mogelijk dankzij de steun van Provincie Oost-Vlaanderenin het kader van het project Gestroomlijnd Landschap Barbierbeekvallei.

Contact voor deze projecten: Robin Van Heghe, robin@rlsd.be, 09 210 90 52

Lokaal Bestuur Kruibeke en Regionaal Landschap Schelde-Durme werken samen aan het versterken van landschap, natuur en erfgoed in Kruibeke.

Tot slot enkele belangrijk tips:  

  • Bomen plant je best op de juiste plaats. Houd dus rekening met de afstanden.
  • Zie je het niet zo groots en is een boom niet te doen in je tuin. Wist je dat de gemeente ook premies geeft voor de aanleg van een geveltuin?

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht
Groepsaankoop bomen en struiken

Openingsuren & contact

Milieu

adres
O.L.Vrouwplein 18-209150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 36 90
e-mail
milieu@kruibeke.be

Deel deze pagina