naar top
Gemeente Kruibeke

Teken mee op je raam en verbind je buurt!

16 december ’20 (wo)
Maak een venstertekening of -tekst en tover hiermee een glimlach op het gezicht van de mensen in je buurt. Nu we het fysieke contact moeten missen, kunnen we op deze manier verbinding maken met onze buren. Bovendien zien de straten er extra vrolijk uit met deze tekeningenslinger. Teken jij ook mee?

Waarom?

Dit project is ontstaan vanuit #KruibekeSolidair, een samenwerking tussen het lokaal bestuur en lokale (armoede)organisaties en verenigingen. Aan de hand van verschillende initiatieven gaan we sociale en emotionele vereenzaming tegen. We hopen met dit project de verbondenheid tussen buurtbewoners vergroten. Eén grote slinger met vrolijke tekeningen en teksten doorheen Kruibeekse straten, dat is ons doel.

Voor wie?

Iedereen kan een tekening maken of een hoopgevende tekst schrijven op zijn/haar venster: jong en oud, verenigingen, bedrijven, scholen,…

En heel speciaal door: 

  • In de week voor de kerstvakantie krijgen alle lagere schoolkinderen een vensterstift mee naar huis. Hiermee hebben ze alvast een fijne activiteit om naar uit te kijken tijdens de vakantie. (Het duurt even voor de inkt uit de stift wit kleurt!!!)
  • Daarnaast gaan de leerlingen van de tekenacademie aan de slag op de ramen van het gemeentehuis, de bibliotheek en kasteel Wissekerke.
  • Verder worden op drie centrale locaties venstertekeningen gemaakt door een lokale illustrator: Marie Vandevoorde (grafisch vormgever en illustrator) tekent op de ramen van de molenaarswoning in Rupelmonde, Michel Michiels (tekenaar en lid van Krutown) neemt het voormalige KBC-kantoor in Bazel onder handen en Katrien Vernimmen (grafisch vormgever) leeft zich uit op de ramen van OC De Brouwerij in Kruibeke.

We hopen dat deze tekeningen aanstekelijk werken en dat ze andere inwoners stimuleren om zelf aan de slag te gaan op de eigen ramen.

Hoe werkt het?

  • Kies een raam van je woning/het gebouw van je vereniging, school,… en teken er op los of schrijf een leuke boodschap!
  • Je kan je tekening maken met afwasbare verf of raamstiften (ook krijtstiften genoemd). Als je aan de buitenkant van je raam tekent, is je tekening duidelijker, maar als het hard regent kan je raamtekening niet meer zo mooi zijn. Teken/schrijf je aan de binnenkant van je raam? Hou er dan rekening mee dat je de tekst in spiegelbeeld moet schrijven.
  • Is je tekening klaar? Neem een foto en deel hem op sociale media met #KruibekeSolidair.
  • Geen tekenheld? Onderaan deze pagina kan je gratis sjablonen downloaden. Het enige wat je hoeft te doen is ze printen, op je raam kleven, de tekening aan de andere kant van het raam overtrekken en klaar!
  • Veiligheid eerst: hou je tijdens het tekenen steeds aan de geldende maatregelen.
Nieuwsoverzicht