naar top
Gemeente Kruibeke

Kloosterstraat - voorbereiding heraanleg 2021

11 december ’20 (vr)
In het voorjaar 2021 wordt gestart met de heraanleg van de Kloosterstraat. De bewoners van de straat en alle handelszaken in Rupelmonde werden hierover al vroegtijdig geïnformeerd via een persoonlijke brief. De informatie die voorlopig al beschikbaar is, leest u hier.

Werkzaamheden

In het voorjaar 2021 wordt gestart met de heraanleg van de Kloosterstraat. Er wordt een volledig nieuwe riolering voorzien tussen de Gelaagstraat en het Mercatorplein. Na de rioleringswerken (ondergronds) volgt een volledig nieuwe inrichting van de wegenis (bovengronds): nieuwe rijbaan, voetpaden en parkeerstroken.

De uitvoeringstermijn bedraagt 100 werkdagen (7-8 maanden).

Voor doorgaand verkeer zal een omleiding worden voorzien. Dit betekent dat ook de bussen van De Lijn de beide haltes aan de kerk niet zullen bedienen. Voor plaatselijk verkeer in de Kloosterstraat wordt de bereikbaarheid zo optimaal mogelijk gehouden, zowel voor bewoners als handelaars.

Communicatie

In januari 2020 werden alle bewoners van de Kloosterstraat uitgenodigd voor een infomoment over de werken en kennismaking met de betrokken partners: de gemeente, het studiebureau en Riopact. Dergelijk* infomoment staat opnieuw op de planning zodra er meer detailinformatie gekend is (startdatum, aannemer, fasering, bereikbaarheidsplan…). De bewoners en handelaars van de Kloosterstraat ontvangen hiervoor automatisch een uitnodiging.

Alle ondernemers die een handelszaak hebben in het centrum van Rupelmonde, ontvingen eveneens en persoonlijke brief. Zo willen we hen de kans bieden om hun planning en afspraken met klanten/leveranciers/partners zo goed mogelijk voor te bereiden en hopen we de impact voor hun handelszaak te kunnen beperken. De Kloosterstraat is namelijk een belangrijke toegangsas tot het centrum. Ze kunnen de evolutie van de werken opvolgen via de nieuwsbrief voor handelaars.

* Afhankelijk van welke coronamaatregelen gelden in het voorjaar 2021, wordt nog bepaald welke vorm (fysiek of digitaal) dit infomoment zal aannemen.

Meer info

Nieuwsoverzicht
Wegenwerken-web

Openingsuren & contact

Technische dienst gemeente

adres
O.L.Vrouwplein 18-209150 Kruibeke
Tel. tel.
03 740 02 36
e-mail
td@kruibeke.be

Deel deze pagina