naar top
Gemeente Kruibeke

Vaccinatiecentrum voor inwoners van Kruibeke in oude sporthal Beveren

10 februari ’21 (wo)
Het virus verslaan, dat doen we samen, door ons te laten vaccineren. De gemeenten Kruibeke, Beveren, Zwijndrecht hebben een gezamenlijk vaccinatiecentrum opgericht waar alle inwoners terecht kunnen.

Vragen over vaccinatie in het algemeen? Alle antwoorden via www.laatjevaccineren.be

Je vaccinatie in Beveren bevestigen of wijzigen op basis van je oproepingsbrief? 

In welk vaccinatiecentrum kan ik als inwoner van Kruibeke terecht?

Het vaccinatiecentrum in de Klapperstraat 103 in Beveren (zie vaccinatiecentra op kaart) is opgericht voor inwoners van Kruibeke, Beveren en Zwijndrecht. 

Momenteel wordt bekeken op welke manier vervoer kan voorzien worden voor inwoners die minder mobiel zijn. Ook mobiele vaccinatieteams worden uitgewerkt voor de meest kwetsbaren (vb. bedlegerige inwoners). Deze thuisvaccinatie is enkel voor personen die niet of te weinig mobiel zijn. Het doel dat ons allen drijft is om iedereen te vaccineren, ongeacht je woonplaats of je verplaatsingsmogelijkheden. Zodra hierover concrete informatie is lees je het hier.

Wanneer en hoe krijg ik mijn vaccin?

Elke (volwassen) inwoner krijgt een persoonlijke uitnodiging om zich te laten vaccineren. Dat zal gebeuren per brief en aanvullend (indien gekend) ook via sms en/of mail. In de uitnodiging staat een unieke code. Daarmee moet je je online registreren: je kan bevestigen, de afspraak verplaatsen, of weigeren (vaccinatie is niet verplicht). Wie dit niet online kan, zal telefonisch geholpen worden via de Helpdesk vermeld op de uitnodigingsbrief: 03 750 16 00. De Helpdesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur.

Wanneer je een uitnodiging ontvangt, hangt af van je leeftijd en of je tot een bepaalde risicogroep behoort en de beschikbaarheid van de vaccins. Er wordt geen onderscheid gemaakt op basis van je woonplaats.

Hoe verloopt de vaccinatie?

In het vaccinatiecentrum zijn (maximaal) 6 vaccinatielijnen. In elke vaccinatielijn wordt één type vaccin toegediend, goed voor 20 à 25 inentingen per uur. Een vaccinatielijn kan je vergelijken met een lopende band. Je komt binnen bij het onthaal. Een onthaalmedewerker checkt je identiteitsgegevens en brengt je naar de registratie. Daar geeft een verpleegkundige je info over het vaccin en overlopen jullie je medische voorgeschiedenis en gezondheidstoestand. Je krijgt er ook een afspraak voor de tweede inenting. Daarna ga je naar de vaccinatieruimte waar een verpleegkundige je vaccineert. Na de vaccinatie mag je een kwartiertje rusten in de wachtruimte onder toezicht van een arts.

Waar vind ik meer info over het vaccin zelf? 

Heb je nog andere vragen, surf dan zeker naar de website www.laatjevaccineren.be. Daar vind je alle antwoorden op je vragen: is het veilig, hoe lang ben ik beschermd, hoe werkt het vaccin, wat als ik al Covid-19 heb doorgemaakt... enzovoort. 

Kan ik helpen in een vaccinatiecentrum?

Helpende handen zijn meer dan welkom, ongeacht het opleidingsniveau. Om een centrum zo ruim mogelijk op en te houden, hebben we vele mensen nodig met diverse achtergronden: (para)medisch, administratief, logistiek, …. We vragen enkel dat je je over een langere periode kunt inzetten. Wil je helpen? Registreer je dan via deze link.

Maatregelen blijven belangrijk

Voor een succesvolle vaccinatiecampagne is het niet alleen belangrijk dat zoveel mogelijk burgers zich laten vaccineren, maar ook dat we met een lage besmettingsgraad kunnen starten.  Men moet immers minimaal 14 dagen virusvrij zijn om te kunnen gevaccineerd worden.

Een warme oproep dus om nog even vol te houden. Volg nauwgezet de preventiemaatregelen op en zorg er zo mee voor dat we uiteindelijk onze vrijheden terug kunnen.

Anderstalig? Other languages? 

Alle meertalige info (in Arabisch, Duits, Frans, Engels, Turks, ...) over vaccinatie via Coronavirus: meertalige informatie - Agentschap Integratie en Inburgering (integratie-inburgering.be).

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht