naar top
Gemeente Kruibeke

Nieuwe alarmsirene Umicore Hoboken

28 januari ’21 (do)
Om sneller te alarmeren wanneer er zich een noodsituatie voordoet bij Umicore in buurgemeente Hoboken, werd een nieuwe alarmsirene (Seveso-alarm) geïnstalleerd. Dit wordt regelmatig getest via een hoorbaar geluid.

Umicore in Hoboken grenst aan de Schelde ter hoogte van Kruibeke. Het bedrijf stelde actiepunten op om beter en sneller met de buurt te communiceren tijdens een crisissituatie. Eén van deze actiepunten was de installatie van een sirene. Die sirene werd eind januari 2021 geplaatst op het dak van Umicore en heeft een bereik van ruim 500 meter.

Kwartaaltesten

De sirene wordt ieder kwartaal getest op de eerste donderdag van juni, augustus, november en februari, telkens om 12u00. Wie zich binnen een straal van 500 meter rond het bedrijf bevindt, zal op dat moment een belsignaal horen, gevolgd door een stem die zegt “Alarm Umicore. Dit is een test. Er is geen gevaar. Dit is een test. Er is geen gevaar”. Dit wordt gedurende anderhalve minuut afgespeeld, gevolgd door een minuut stilte. Het geheel wordt 4 keer herhaald. 

Wat bij een reële noodsituatie

Wanneer er zich een echte crisissituatie voordoet, klinkt de sirene anders. Dan zal Umicore gebruik maken van haar website en facebookpagina om updates te communiceren. Volg dan ook steeds de instructies van de overheid. Ook het gebruik van BE-Alert wordt ingezet vanuit Hoboken (Antwerpen) en indien nodig ook vanuit buurgemeenten (oa Kruibeke). 
 

Alle info via: Nieuws en updates | Regional website Belgium (umicore.be)

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht