naar top
Gemeente Kruibeke

Kruibeke Kleurt: Stoepkrijt in alle straten!

24 maart ’21 (wo)
Ga aan de slag met stoepkrijt op de voetpaden in je straat en tover hiermee een glimlach op het gezicht van de mensen in je buurt. Een leuke activiteit tijdens de verlengde paasvakantie en bovendien zien de straten er extra vrolijk uit!
Voor wie?

Net voor de paasvakantie krijgen alle kleuters en lagere schoolkinderen stoepkrijt mee naar huis. Maar we roepen ook de jeugdbewegingen, academies en iedereen die goesting heeft op om kleurrijke tekeningen of vrolijke teksten aan te brengen in zijn/haar buurt.

Geen inspiratie?

Maak een levensgroot zelfportret, een autoweg om met je auto's in te racen, zet je speelgoed neer op straat en teken de schaduw over of maak een levend schilderij en ga er zelf in liggen. Ben je echt geen tekenaar? Probeer eens een hinkelparcours of een stoepkrijt Twister. 
Stuur je kleurrijke foto's door naar cultuur@kruibeke.be of tags ze op facebook met #KruibekeSolidair

Waarom?

Dit project is ontstaan vanuit #KruibekeSolidair, een samenwerking tussen het lokaal bestuur en lokale (armoede)organisaties en verenigingen. Aan de hand van verschillende initiatieven gaan we sociale en emotionele vereenzaming tegen. We hopen met dit project de verbondenheid tussen buurtbewoners vergroten. Eén grote slinger met vrolijke tekeningen en teksten doorheen Kruibeekse straten, dat is ons doel.

Veiligheid eerst: hou je tijdens het tekenen steeds aan de geldende maatregelen en teken niet op de straten, wel op de voetpaden.

Nieuwsoverzicht