Organiseren van een evenement

Inhoud

Richtlijnen evenementen tijdens corona

Sinds 29 juli mogen evenementen buiten doorgaan met maximaal 5000 personenBinnen mogen evenementen doorgaan met een maximale zaalbezetting van 100% volgens de CIRM en een maximum van 3000 personen.

Het gebruik van de COVID Event Risk Model (CERM) en bij evenementen binnen de CIRM-scan is in deze fase enkel verplicht voor evenementen buiten vanaf 200 personen én evenementen binnen vanaf 100 personen. Voor alle andere evenementen blijft het gebruik voorlopig verplicht.

In deze fase kan het publiek staan of zitten tijdens een evenementen.

Aangekondigde versoepelingen

Vanaf 1 september mogen:
 • erediensten, huwelijken en begrafenissen zonder beperkingen doorgaan (dansen en buffetten zijn toegestaan)
 • feesten en recepties binnen zonder beperkingen doorgaan
 • in huis een onbeperkt aantal personen ontvangen worden
 • evenementen binnen met minder dan 200 toeschouwers binnen en minder dan 400 toeschouwers buiten doorgaan zonder beperkingen, tenzij de bevoegde lokale overheid anders beslist
 • evenementen met meer dan 200 toeschouwers binnen of meer dan 400 toeschouwers buiten gebruik maken van het Covid Safe Ticket. Enkel in dat geval vervallen de verplichtingen inzake mondmasker, sociale afstand,…
  Vanaf 1 oktober wordt deze drempel minstens verhoogd tot evenementen met 500 toeschouwers binnen en 750 toeschouwers buiten.

Zomerplan

Bekijk hier het zomerplan met een schematisch overzicht per maand.

Wil je een evenement in Kruibeke organiseren?

Volgende documenten dienen ingediend te worden:

 • Het aanvraagformulier voor feesten en evenementen;
 • De CERM scan (COVID Event Protocol) is enkel van toepassing op evenementen buiten vanaf 200 personen en evenementen binnen vanaf 100 personen;
 • De CIRM scan (COVID Infrastructure Risk Model - ontwikkeld voor uitbaters van een permanente sport- ,culturele of evenementen infrastructuur).

Het aanvraagformulier én de CERM scan of de CIRM scan moeten dan ten minste 60 dagen voor aanvang van de activiteit binnengebracht worden bij de technische dienst per mail via evenementen@kruibeke.be of per adres Lokaal Bestuur Kruibeke, Technische Dienst, O.L. Vrouwplein 18-20, 9150 Kruibeke. We behandelen enkel evenementenaanvragen met een groen label als uitkomst van de CERM scan.

Draaiboek coronaproof organiseren

Speciaal voor jonge organisatoren van (muziek)evenementen heeft ikorganiseer.be een draaiboek opgemaakt om diverse organisatoren te ondersteunen om een coronaproof evenement te organiseren.

Dit draaiboek is gebaseerd op de laatste nieuwe maatregelen, het Basisprotocol Cultuur en bundelt en vertaalt daarnaast ook de belangrijkste verplichtingen en aandachtspunten uit de Sectorgids Professionele Kunsten, het Horecaprotocol, en het COVID Event Protocol.

Na de opmaak van je draaiboek kan je jouw evenement testen via het CERM (indien van toepassing). Met je draaiboek (en de uitslag van de CERM-test) kan je naar het lokaal bestuur stappen om definitieve goedkeuring te krijgen voor je evenement. Vervolgens kan je in dialoog nog zaken aanpassen. Het lokaal bestuur heeft het laatste woord om je evenement al dan niet te laten doorgaan.

Huur gemeentelijke lokalen

Kasteel Wissekerke

Wegens renovatiewerken in het kader van het project “Van Steen tot Steen” is geen enkele ruimte in Kasteel Wissekerke te huur in de periode van 15/08/2021 t.e.m. 08/01/2023. Meer informatie over dit project vind je via https://www.kruibeke.be/van-steen-tot-steen-langs-de-schelde.

Basisschool de Eenhoorn

Wegens de huidige coronamaatregelen is geen enkele ruimte in basisschool de Eenhoorn te huur in de periode van 01/09/2021 t.e.m. 31/10/2021.

Voorwaarden

Voor welke evenementen moet ik het aanvraagformulier invullen?

 • Feesten en evenementen in een gemeentelijk lokaal al dan niet publiek toegankelijk
 • Feesten en evenementen op een andere locatie, voor het publiek toegankelijk en waarbij het geluid meer dan 85 dB(A) is:
    • In een jeugdhuis, fuifzaal, (dans)café, muziekclub, discotheek, …
    • In openlucht: braderij, schoolfeest, carnavalstoet, sportwedstrijd, sportactiviteit, kermis, festival, theater, buurtfeest, …
    • In een tent
    • In sportzalen, polyvalente zalen, jeugdlokalen, schoolruimtes, …
    • In een fitnesszaal, winkel, restaurant, …

Indien je op een bepaalde locatie regelmatig activiteiten met elektronisch versterkte muziek organiseert waarbij het geluid meer dan 85 dB(A) is, neem je best contact op met de milieudienst voor de aanvraag van een milieumelding of milieuvergunning. Info: 03 740 02 44.

Procedure

Het tariefreglement voor het gebruik van de gemeentelijke lokalen vind je terug in de pdf onderaan deze pagina.

Meer info

Het Ministerieel besluit van 23 juni 2021 houdende wijziging van het ministerieel besluit van 28 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken.

Veelgestelde vragen corona

Covid event risk model

Protocol Evenementen

Protocol Jeugd

Protocol Horeca

Protocol Cultuur

Vragen & antwoorden Cultuur, Jeugd en Media

Bijlagen

 • Aanvraagformulier feesten en evenementen 2021.pdf 207,6 Kb