Organiseren van een evenement

Inhoud

Richtlijnen evenementen tijdens corona

Van zaterdag 20 november en zeker tot vrijdag 28 januari 2022 gelden nieuwe regels rond mondmaskerplicht, Covid Safe Ticket Plus, ventilatie, ... Je leest de nieuwe maatregelen hier: Maatregelen tijdens de coronacrisis | Vlaanderen.be

Vanaf 24 november tot 10 januari 2021 gelden in Kruibeke bovendien aanvullende maatregelen:

Verstrengde maatregelen Kruibeke tot 10 januari 2021

Wil je een evenement in Kruibeke organiseren?

Volgende documenten dienen ingediend te worden:

 • Het aanvraagformulier voor feesten en evenementen;
 • De CERM scan (COVID Event Protocol) indien van toepassing
 • De CIRM scan (COVID Infrastructure Risk Model - ontwikkeld voor uitbaters van een permanente sport- ,culturele of evenementen infrastructuur) indien van toepassing

Het aanvraagformulier en indien nodig de CERM scan of de CIRM scan moeten dan ten minste 60 dagen voor aanvang van de activiteit binnengebracht worden bij de technische dienst per mail via evenementen@kruibeke.be of per adres Lokaal Bestuur Kruibeke, Technische Dienst, O.L. Vrouwplein 18-20, 9150 Kruibeke. We behandelen enkel evenementenaanvragen met een groen label als uitkomst van de CERM scan.

Draaiboek coronaproof organiseren

Speciaal voor jonge organisatoren van (muziek)evenementen heeft ikorganiseer.be een draaiboek opgemaakt om diverse organisatoren te ondersteunen om een coronaproof evenement te organiseren.

Dit draaiboek is gebaseerd op de laatste nieuwe maatregelen, het Basisprotocol Cultuur en bundelt en vertaalt daarnaast ook de belangrijkste verplichtingen en aandachtspunten uit de Sectorgids Professionele Kunsten, het Horecaprotocol, en het COVID Event Protocol.

Na de opmaak van je draaiboek kan je jouw evenement testen via het CERM (indien van toepassing). Met je draaiboek (en de uitslag van de CERM-test) kan je naar het lokaal bestuur stappen om definitieve goedkeuring te krijgen voor je evenement. Vervolgens kan je in dialoog nog zaken aanpassen. Het lokaal bestuur heeft het laatste woord om je evenement al dan niet te laten doorgaan.

Huur gemeentelijke lokalen

Kasteel Wissekerke

Wegens renovatiewerken in het kader van het project “Van Steen tot Steen” is geen enkele ruimte in Kasteel Wissekerke te huur in de periode van 15/08/2021 t.e.m. 08/01/2023. Meer informatie over dit project vind je via https://www.kruibeke.be/van-steen-tot-steen-langs-de-schelde.

Voorwaarden

Voor welke evenementen moet ik het aanvraagformulier invullen?

 • Feesten en evenementen in een gemeentelijk lokaal al dan niet publiek toegankelijk
 • Feesten en evenementen op een andere locatie, voor het publiek toegankelijk en waarbij het geluid meer dan 85 dB(A) is:
    • In een jeugdhuis, fuifzaal, (dans)café, muziekclub, discotheek, …
    • In openlucht: braderij, schoolfeest, carnavalstoet, sportwedstrijd, sportactiviteit, kermis, festival, theater, buurtfeest, …
    • In een tent
    • In sportzalen, polyvalente zalen, jeugdlokalen, schoolruimtes, …
    • In een fitnesszaal, winkel, restaurant, …

Indien je op een bepaalde locatie regelmatig activiteiten met elektronisch versterkte muziek organiseert waarbij het geluid meer dan 85 dB(A) is, neem je best contact op met de milieudienst voor de aanvraag van een milieumelding of milieuvergunning. Info: 03 740 02 44.

Procedure

Het tariefreglement voor het gebruik van de gemeentelijke lokalen vind je terug in de pdf onderaan deze pagina.

Meer info

De Ministeriële Besluiten houdende wijziging van het ministerieel besluit van 28 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken.

Veelgestelde vragen corona

Covid event risk model

Protocol Evenementen

Protocol Jeugd

Protocol Horeca

Protocol Cultuur

Vragen & antwoorden Cultuur, Jeugd en Media

Bijlagen

 • Aanvraagformulier feesten en evenementen 2021.pdf 207,6 Kb