Polders van Kruibeke

Inhoud

Ter hoogte van Kruibeke mondt de Rupel uit in de Schelde. Op deze strategisch gekozen plek werd het grootste gecontroleerde overstromingsgebied (GOG) van Vlaanderen ingericht. Dat zijn de Polders van Kruibeke, die ruim 600 hectare omvatten.

Het is een mekka voor fietsers en wandelaars die Europese topnatuur willen beleven!

Goed op weg

Toegankelijkheid

Het gebied bestaat uit: 

  • Natuur: Voor een groot deel van het natuurgebied is een toegankelijkheidsregeling opgemaakt, een plan waar duidelijk staat aangeduid wie, waar en wanneer welkom is. De toegankelijkheidsregeling kan je hier nalezen. 
  • Openbare wegen: Deze zijn altijd toegankelijk. Enkel bij overstromingsgevaar worden bepaalde wegen duidelijk zichtbaar afgesloten. 
  • Jaagpaden: Op de jaagpaden is het Algemeen Reglement der Scheepvaartwegen van het Koninkrijk (ARSK) van toepassing en de Wegcode op de openbare jaagpaden. We vragen aan alle medegebruikers van het jaagpad hoffelijkheid en respect naar elkaar toe: het jaagpad is er voor iedereen. Niemand mag een ander in gevaar brengen. Op de website van de Vlaamse Waterweg nv wordt informatie aangeboden over gedragsafspraken voor fietsers, wandelaars en andere medegebruikers.

Bekijk hier een filmpje over de verschillende waterstanden in de Polders van Kruibeke, van laag water tot extreem stormtij.

Meer info

http://www.sigmaplan.be/nl/projectgebieden/polders-van-kruibeke

www.barbiergidsen.be

www.ontdekkruibeke.nu