Registratie van de slachting van een dier

Inhoud

Registratieplicht

Wil je als particulier een dier slachten, dan moet je die slachting registreren.

  • Grote dieren (paarden, runderen) moeten in het slachthuis geslacht worden.
  • Varkens, geiten en schapen mogen thuis geslacht worden. Ook deze slachting moet je registreren.
  • Voor het slachten van kippen, konijnen en klein wild is geen toelating nodig.

Particuliere slachting buiten het slachthuis

Kies je voor een particuliere slachting buiten het slachthuis, dan moet je elke slachting persoonlijk aangeven bij het gemeentebestuur - minstens 2 werkdagen vóór de slachting. Vergeet niet het sanitelnummer of oornummer van het te slachten dier mee te brengen.

Slachtingen in het slachthuis

Kies je voor een slachting in het slachthuis en heb je een registratienummer, dan moet je niet elke keer opnieuw een slachtbrief halen bij je gemeente. Je kunt voor elke slachting rechtstreeks naar het slachthuis gaan.

Wat breng je mee?

  • identiteitskaart
  • Sanitelnummer van het dier