Reisbureau Umunsi

Inhoud

Ging jij al eens op stap met Reisbureau Umunsi? Deze samenwerking tussen de dienst mondiaal beleid van de gemeente, de mondiale raad, het OCMW en het Lokaal Opvanginitiatief (LOI) organiseert doorheen het jaar verschillende activiteiten om de inwoners van Kruibeke te sensibiliseren over maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, wereldburgerschap en mondiale solidariteit.

Ontmoeting

Tijdens de activiteiten van Reisbureau Umunsi staat ontmoeting centraal. Buren, nieuwkomers, senioren, kansarmen, mensen met een verschillenden (culturele) achtergrond leren elkaar beter kennen zodat vooroordelen verdwijnen en wederzijds respect groeit. Het Reisbureau wil met zijn activiteiten ook sensibiliseren en informeren. Het wil de 17 'Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen' of 'Sustainable Development Goals' (SDG´s) beter bekend maken bij de bevolking en tonen dat je ook lokaal aan de slag kan om bij te dragen aan een eerlijkere wereld.

Wereldfeest

Het hoogtepunt binnen de activiteiten van het Reisbureau is ongetwijfeld het jaarlijkse Wereldfeest. In een gezellig kader kan je genieten van al het moois dat andere culturen ons te bieden hebben. Je maakt er kennis met minder vertrouwde hapjes, dans en muziek. Gezien corona werd de jubileumeditie van 2020 geannuleerd. Het Wereldfeest mocht twintig kaarsjes uitblazen! 


Friends beyond borders

Masterstudenten culturele studies van de Katholieke Universiteit Leuven maakten samen met vluchtelingen die in Kruibeke beland zijn een podcast ‘Friends beyond borders’. Anderstalige nieuwkomers in Kruibeke delen via deze weg hun ervaringen met hun gastland en met de gemeente waar zij nu deel van uitmaken. 

Link naar Podcast:

https://soundcloud.com/user-333880912