Een eigen zaak starten

Inhoud

Om het aangenaam economisch weefsel in Kruibeke verder te versterken zijn startende ondernemers van cruciaal belang. Nieuwe ondernemers worden door de gemeente dan ook warm onthaald en bijgestaan met raad en daad. Want een goede start is de beste basis voor een gezonde onderneming.

Maar hoe?

Een zaak opstarten doe je niet van vandaag op morgen. Er zijn heel wat dingen waar je grondig over moet nadenken, details die belangrijker zijn dan ze lijken en formaliteiten die je zeker in orde moet brengen. Gelukkig zijn er verschillende organisaties die je kunnen ondersteunen met overzichtelijke gidsen en handige tips. 

Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) zal je tegenkomen in alle fasen van de levenscyclus van je bedrijf. Voor starters bieden ze een heel uitgebreide Startersgids en een overzichtelijke checklist. Met het handige Startkompas test je bovendien de haalbaarheid van je project! 

Bij de Federale Overheidsdienst Economie kan je terecht voor de brochure 'Zelfstandige worden', met o.a. heel wat informatie over de voornaamste fiscale, sociale en boekhoudkundige verplichtingen.

Werkgeversverenigingen VOKA en UNIZO bieden staan je persoonlijk bij met raad en daad. Specifiek voor de opstart van een horecaonderneming moet je natuurlijk bij  Horeca Vlaanderen zijn.

Meer info

De gemeente investeert volop in haar ondernemers en verwelkomt nieuwe ondernemers met veel enthousiasme. Heb je na het doornemen van bovenstaande brochures en gidsen toch nog vragen? Dan kan je steeds terecht bij de dienst Lokale Economie.

Voor wie

Startende en nieuwe ondernemers in Kruibeke.