STROOM: Festival in de Scheldevallei

andere
  • do 23 juni 2022 tot wo 31 augustus 2022

De Scheldevallei vormt deze zomer de bron voor STROOM. Van 23 juni tot en met 3 juli 2022 voert dit nieuwe festival je op een ontdekkingstocht vol muziek en kunst langs de mooiste natuur. Het belooft een goed gevuld programma te worden met grote outdoor concerten, intieme muzikale belevenissen, duurzame discours en een kunstroute in 23 gemeenten, waaronder Kruibeke. Na de 11-daagse stroomt het festival nog de hele zomer verder. #herecomestheflood, het fotoproject van de Nederlandse Rem van de Bosch, staat hierbij centraal. Langs de oevers van de Schelde, de Durme en de Rupel nam hij foto’s van stille boodschappers die de waterhoogte aangeven bij een gevaarlijke overstroming zonder de bescherming van dijken of andere maatregelen van het Sigmaplan. De beelden zullen de hele zomer te zien zijn op een wandel- en fietsroute langs 23 gemeenten van de Scheldevallei. Ze vormen ook de uitvalsbasis van gegidste wandelingen, fietstochten, animatie en tal van activiteiten in juli en augustus.


Tickets en info www.festivalstroom.be 

Activiteiten in Kruibeke

23 juni tot 31 augustus #herecomestheflood Fotokubus op de Scheldedijk nabij de Graventoren te Rupelmonde. 

25 juni Sigmaplan en dan? Een wandeling door de prachtige polders gevolgd door een gesprek met deskundigen over de rol van het Sigmaplan Polders van Kruibeke, 14u (€ 5)

8 juli Wandeling Klimaatkuren De Barbiergidsen nemen je mee door de Rupelmondse polder, 14u (€ 2)

7 augustus De hete zomer van Gaspar Ducci Themawandeling met de Barbiergidsen in de Polders van Kruibeke, 14u (gratis)

13 augustus ECOtreinrit met een bezoek aan de watervallen van Kruibeke, 17u15 (25 euro incl hapje en drankje)  

17 augustus Dishwasher_ Het muziekale trio Dishwasher_ brengt jazz voor non-jazz believers naar het Mercatoreiland te Rupelmonde, 20u (gratis, reserveren is niet nodig maar breng je stoeltje mee) 

Tickets en info www.festivalstroom.be 

Stroom is een initiatief van Gent Festival van Vlaanderen, met de steun van de Vlaamse Overheid en Regionaal Landschap Schelde-Durme en  mogelijk  gemaakt met bijdrage van het LIFE-financieringsinstrument van de Europese Gemeenschap. 

Locatie

andere
andere , 0000 andere