Wanneer en hoe word ik uitgenodigd voor mijn vaccinatie?

Gepubliceerd op donderdag 14 okt 2021 om 20:17
Vanaf 29 oktober 2021 kunnen inwoners die een uitnodiging ontvangen voor hun COVID-vaccin, terecht in het nieuw opgerichte vaccinatiecentrum in het oud-gemeentehuis van Beveren, Stationsstraat 2. Het vaccinatiecentrum in de oude sporthal van Beveren heeft de deuren gesloten.

De openingsuren van het vaccinatiecentrum zijn elke dag verschillend, afhankelijk van het aantal te vaccineren personen en de leveringen van de vaccins. Het is daarom belangrijk om steeds goed het tijdstip van uw afspraak te respecteren.

Vaccinatie aan alle personen vanaf 65 jaar en ouder

De Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid heeft beslist om ook aan alle personen van 65 jaar en ouder een bijkomend vaccin, of boostervaccin, aan te bieden voor een optimale bescherming tegen ernstige COVID-19 ziekte. 65-plussers ontvangen in het najaar dus een uitnodiging voor een 3de prik.

Deze vaccinatie zal gefaseerd verlopen. De tijd tussen de basisvaccinatie met AstraZeneca (2 prikken) en Janssen (1 prik) en de boostervaccinatie is minstens 4 maanden. Bij wie gevaccineerd werd met een Pfizer- of Moderna-vaccin geldt een tussentijd van minstens 6 maanden.

De thuiswonende 85-plussers werden ondertussen uitgenodigd in ons vaccinatiecentrum op de oude locatie. De 85-plussers die in een woonzorgcentrum wonen, worden gevaccineerd in het woonzorgcentrum.  

Voor wie niet mobiel is en daardoor niet in een vaccinatiecentrum geraakt, is thuisvaccinatie opnieuw mogelijk.

Vaccinatie 12-jarigen

Elk kind dat 12 jaar wordt, ontvangt ook een uitnodiging voor vaccinatie in het vaccinatiepunt.

Nog niet gevaccineerd?

Bent u nog niet gevaccineerd maar wenst u graag een vaccin? Neem dan contact op met het callcenter van het vaccinatiecentrum: T 03 750 16 00. Dit nummer is van maandag tot vrijdag te bereiken van 8.30 tot 17 uur.

Hoe word ik uitgenodigd?

Je krijgt een persoonlijke uitnodiging om je te laten vaccineren. Dat gebeurt per brief en aanvullend (indien gekend) ook via sms en/of mail. Je vindt je uitnodiging ook terug via het platform 'Mijn Burgerprofiel'. 

In de uitnodiging staat een unieke code. Daarmee moet je je registreren: je kan bevestigen, de afspraak verplaatsen, of weigeren (vaccinatie is niet verplicht).

Je kan online registreren via de link op je uitnodigingsbrief.

Wie dit niet online kan, zal telefonisch geholpen: Helpdesk tel. 03 750 16 00 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur.

Hou deze uitnodigingsbrief goed bij, ook na jouw eerste vaccinatie, want jouw unieke code en data van de inspuitingen staan hierop vermeld.

  • Bevestigings- en herinneringsmails worden gemaild vanuit cov19-vaccin@doclr.be
  • Bevestigings- en herinneringsms’en worden verstuurd vanuit het nummer 8811,

Op www.laatjevaccineren.be/je-uitnodiging-voor-coronavaccinatie staan tips hoe je kan nagaan of jouw uitnodiging echt is.