Wanneer en hoe word ik uitgenodigd voor mijn vaccinatie?

Gepubliceerd op donderdag 15 jul 2021 om 20:17
Ontdek hier de meest recente informatie over welke doelgroep momenteel aan de beurt is in het vaccinatiecentrum van Beveren.

UPDATE 15 JULI

Momenteel worden uitnodigingen verstuurd naar mensen met geboortejaar 2007. 
De uitnodigingen tweede kans zijn vertrokken voor geboortejaar 1936. Lees hieronder meer over 'vaccinatie tweede kans'.

Vaccinatie tweede kans

Mensen die niet ingegaan zijn op hun eerste vaccinatie-uitnodiging of hun vaccinatie weigerden, krijgen een tweede kans om zich te laten vaccineren.

  • Je ging niet in op je eerste vaccinatie-uitnodiging
    • Je ontvangt per brief een nieuwe uitnodiging. Momenteel zijn de tweede uitnodigingen voor het geboortejaar 1936 (en ouder) verzonden.
    • Je kan je inschrijven op de reservelijst van Qvax. Indien je jou eerder inschreef, maak je nu kans op opgeroepen te worden via deze reservelijst.
  • Je weigerde je eerste vaccinatie-uitnodiging
    Wens je toch gevaccineerd te worden, dan neem je contact op met de helpdesk van het vaccinatiecentrum T 03 750 16 00 of je trekt je weigering in via Qvax. Daarna ontvang je opnieuw een uitnodiging.

Vaccinatie 12 tot 15-jarigen

Vanaf 13 juli start de vaccinatiecampagne voor de 12 tot 15-jarigen. Zij zullen komende weken hun uitnodigingsbrief ontvangen. Deze leeftijdscategorie kan  zich ook aanmelden op de reservelijst van Qvax.

De 12 tot 15-jarigen komen bij voorkeur naar het vaccinatiecentrum onder begeleiding van een ouder of voogd. Indien iemand anders de jongere vergezelt, dan moet men een toestemmingsbrief van de ouder of voogd meebrengen naar het vaccinatiecentrum. Het in te vullen document kan je downloaden op laatjevaccineren.be.

Meer info over de vaccinatiecampagne 12 tot 15-jaar vind je hier.

Kom op het juiste tijdstip

Kom op het toegekende tijdstip naar het vaccinatiecentrum, niet (veel) vroeger of later. Dit is belangrijk omdat niet op elk moment met hetzelfde vaccin wordt gevaccineerd en om grote piekmomenten te vermijden.

Vaccinatie en vakantie

Hou bij het plannen van een vakantie of reis naar het buitenland rekening met jouw afspraken voor vaccinaties. Je bent best volledig gevaccineerd voor je op vakantie of reis vertrekt. Kan je toch niet wachten? Plan jouw reis dan tussen twee vaccindosissen. Zorg wel dat je tijdig terug bent voor jouw tweede dosis want die kan je niet uitstellen.

Hoe word ik uitgenodigd?

Je krijgt een persoonlijke uitnodiging om je te laten vaccineren. Dat gebeurt per brief en aanvullend (indien gekend) ook via sms en/of mail. Je vindt je uitnodiging ook terug via het platform 'Mijn Burgerprofiel'. 

In de uitnodiging staat een unieke code. Daarmee moet je je registreren: je kan bevestigen, de afspraak verplaatsen, of weigeren (vaccinatie is niet verplicht).

Je kan online registreren via de link op je uitnodigingsbrief.

Wie dit niet online kan, zal telefonisch geholpen: Helpdesk tel. 03 750 16 00 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur.

Hou deze uitnodigingsbrief goed bij, ook na jouw eerste vaccinatie, want jouw unieke code en data van de inspuitingen staan hierop vermeld.

  • Bevestigings- en herinneringsmails worden gemaild vanuit cov19-vaccin@doclr.be
  • Bevestigings- en herinneringsms’en worden verstuurd vanuit het nummer 8811,

Op www.laatjevaccineren.be/je-uitnodiging-voor-coronavaccinatie staan tips hoe je kan nagaan of jouw uitnodiging echt is.