naar top
Gemeente Kruibeke

Vaccinatiecentrum voor inwoners van Kruibeke in Beveren

13 april ’21 (di)
Dit jaar krijgt iedereen de kans om zich gratis te laten vaccineren tegen het coronavirus. Inwoners (18+) van Kruibeke, Beveren en Zwijndrecht kunnen daarvoor terecht in de oude sporthal van Beveren, Klapperstraat 103. 

Je vindt alle praktische informatie over het vaccinatiecentrum in een overzichtelijke brochure (die 22-23-24 maart bij alle inwoners in de brievenbus valt). Je kan deze ook online lezen:

Brochure vaccinatiecentrum

Hieronder vind je de belangrijkste thema's uit de brochure:

In welk vaccinatiecentrum kan ik als inwoner van Kruibeke terecht?

Voor inwoners (18+) van Kruibeke, Beveren en Zwijndrecht is een vaccinatiecentrum opgericht in de oude sporthal van Beveren, Klapperstraat 103. Dit werd bepaald in samenspraak binnen de eerstelijnszones voor alle vaccinatiecentra in Vlaanderen en dus niet per gemeente.

Rondleiding vaccinatiecentrum

Eline De Munck, Wim van de Velde en Tine De Caigny tonen in dit filmpje hoe alles in het vaccinatiecentrum van Beveren verloopt. 

Wanneer word ik uitgenodigd voor mijn vaccin?

Iedereen komt aan de beurt om gevaccineerd te worden volgens een schema dat de overheid heeft uitgewerkt. Het is dus perfect mogelijk dat jouw partner, buur of kennis deze vroeger of later dan jou ontvangt. 

Situatie op 09/04/2021:

Op dinsdag 13 april zijn de brieven naar de inwoners van het geboortejaar 1955 vertrokken. Zij ontvangen de uitnodiging voor hun eerste vaccinatie dus in de dagen erna in de bus.
Ben je geboren in 1953 of vroeger en ontving je nog geen uitnodigingsbrief? Neem dan contact op met het vaccinatiecentrum op het nummer 03 750 16 00. 

Hoe word ik uitgenodigd?

In de brochure voor inwoners vind je hierop een uitvoerig antwoord. 

Elke (volwassen) inwoner krijgt een persoonlijke uitnodiging om zich te laten vaccineren. Dat gebeurt per brief en aanvullend (indien gekend) ook via sms en/of mail. In de uitnodiging staat een unieke code. Daarmee moet je je registreren: je kan bevestigen, de afspraak verplaatsen, of weigeren (vaccinatie is niet verplicht).

Je kan online registreren via de link op je uitnodigingsbrief. Wie dit niet online kan, zal telefonisch geholpen: Helpdesk tel. 03 750 16 00 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur.

Wanneer je een uitnodiging ontvangt, hangt af van je leeftijd en of je tot een bepaalde risicogroep behoort en de beschikbaarheid van de vaccins. Er wordt geen onderscheid gemaakt op basis van je woonplaats.

Hoe geraak ik in het vaccinatiecentrum van Beveren? 

In de brochure voor inwoners vind je hierop een uitvoerig antwoord. 

In een notendop zijn er volgende mogelijkheden: 

 • Met de wagen: Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het vaccinatiecentrum. Volg de signalisatie in de omgeving van het centrum.
 • Met de fiets: Er is een fietsenstalling voorzien aan de ingang van het vaccinatiecentrum. 
 • Met de bus: Er is geen rechtstreekse verbinding naar Beveren, je kan hiervoor best je traject uitstippelen via www.Delijn.be. Vanop de halte Grote Markt in Beveren is wel een gratis pendelbus voorzien die je rechtstreeks naar het vaccinatiecentrum brengt. 
 • Met de Belbus: De Belbus 280 rijdt op aanvraag en heeft een eigen halte aan het vaccinatiecentrum. Je reserveert je rit via Belbus - De Lijn.
 • Voor mindermobielen: zie vraag hieronder. 

Wat als ik niet op eigen kracht aan het vaccinatiecentrum geraak?

In de brochure voor inwoners vind je hierop een uitvoerig antwoord. 

In een notendop zijn er volgende mogelijkheden: 

 • Taxiservice: individueel vervoer met een gewone personenwagen van een vrijwilliger
 • Mobibus: collectief vervoer met een aangepaste bus voor personen met een rolstoel of andere mindermobielen. 
 • Voor Mobibus én Taxiservice: Reserveer je rit zo snel mogelijk zodra je je vaccinatiedatum kent. Dit kan via tel. 03 740 96 23 op ma, di, do, vr tussen 9 en 12 uur.

Thuisvaccinatie is enkel mogelijk op basis van strenge, medische criteria voor personen die bijvoorbeeld bedlegerig zijn. Hiervoor moet je zelf geen actie ondernemen. Het
gaat enkel om mensen met:

 • risico’s voor transport of besmetting omwille van medische behandeling of ziekte
 • dementie
 • ernstig autisme
 • ernstige psychiatrische problematiek
 • bedlegerigheid
 • ernstige fysieke handicap

Probeer er alles aan te doen om wel naar het vaccinatiecentrum te komen, dat zal altijd de snelste weg zijn om gevaccineerd te worden. 

Hoe verloopt de vaccinatie?

In de brochure voor inwoners vind je hierop een uitvoerig antwoord. 

In het vaccinatiecentrum zijn (maximaal) 6 vaccinatielijnen. In elke vaccinatielijn wordt één type vaccin toegediend, goed voor 20 à 25 inentingen per uur. Een vaccinatielijn kan je vergelijken met een lopende band. Je komt binnen bij het onthaal. Een onthaalmedewerker checkt je identiteitsgegevens en brengt je naar de registratie. Daar geeft een verpleegkundige je info over het vaccin en overlopen jullie je medische voorgeschiedenis en gezondheidstoestand. Je krijgt er ook een afspraak voor de tweede inenting. Daarna ga je naar de vaccinatieruimte waar een verpleegkundige je vaccineert. Na de vaccinatie mag je een kwartiertje rusten in de wachtruimte onder toezicht van een arts.

Waar vind ik meer info over het vaccin zelf? 

Heb je nog andere vragen, surf dan zeker naar de website www.laatjevaccineren.be. Daar vind je alle antwoorden op je vragen: is het veilig, hoe lang ben ik beschermd, hoe werkt het vaccin, wat als ik al Covid-19 heb doorgemaakt... enzovoort. 

Kan ik helpen in een vaccinatiecentrum of voor vervoer?

Helpende handen zijn meer dan welkom! 

 • Voor het vervoer van mindermobielen: bel. 03 740 96 23 op ma, di, do, vr tussen 9 en 12 uur om je aan te bieden bij de Mindermobielencentrale of Mobibus. 
 • In het vaccinatiecentrum zoeken we mensen met diverse achtergronden: (para)medisch, administratief, logistiek, …. We vragen enkel dat je je over een langere periode kunt inzetten. Wil je helpen? Registreer je dan via deze link.

Maatregelen blijven belangrijk

Voor een succesvolle vaccinatiecampagne is het niet alleen belangrijk dat zoveel mogelijk burgers zich laten vaccineren, maar ook dat we met een lage besmettingsgraad kunnen starten.  Men moet immers minimaal 14 dagen virusvrij zijn om te kunnen gevaccineerd worden.

Een warme oproep dus om nog even vol te houden. Ook na je vaccinatie blijven de maatregelen belangrijk tot voldoende mensen gevaccineerd zijn.

Anderstalig? Other languages? 

Alle meertalige info (in Arabisch, Duits, Frans, Engels, Turks, ...) over vaccinatie via Coronavirus: meertalige informatie - Agentschap Integratie en Inburgering (integratie-inburgering.be).

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht