Veilig terug naar school

Gepubliceerd op donderdag 1 sep 2022 om 10:26
Het is altijd weer even wennen. Na een periode met minder verkeer in de zomervakantie merken we weer een drukte van jewelste op de weg en in schoolomgevingen. Wees extra aandachtig in schoolomgevingen.

Verscherp je aandacht voor de zwakke weggebruiker vooral in de directe buurt van scholen en toegangswegen. Ieder jaar opnieuw zijn er kinderen die voor het eerst alleen met de fiets of te voet naar school trekken.

Onze oproep gaat vooral naar elke volwassene die zich op de openbare weg begeeft: rij voorzichtig, kijk goed uit. Vergeet niet: in elke straat waar je passeert, kan een leerling op weg zijn naar school.

Onverwacht openslaande portieren

Onverwacht openslaande deurportieren blijven een aandachtspunt, zowel voor de voorbij rijdende fietsers als voor chauffeurs zelf. Uit een onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid bleken onverwacht openzwaaiende portieren de grootste ergernis van fietsers. Met volgend trucje kan je een gevaarlijke verkeersituatie eenvoudig voorkomen. Als bestuurder open je het portier gewoon met je rechterhand, in plaats je linkerhand te gebruiken. Zo draai je automatisch je bovenlichaam naar links, kijk je over je schouder en zie je veel sneller en beter fietsers of ander aankomend verkeer. Makkelijk, slim en veilig!

Zin om spelenderwijs je kinderen een basis verkeersveiligheid bij te brengen?

Check de link naar Actie Boekentas!