Modal shift

Inhoud

Minder verplaatsingen met de auto


Autoverkeer is één van de belangrijkste bronnen van de totale CO2-uitstoot van Kruibeke. Om onze CO2-uitstoot te verminderen, moeten we dus ook onze mobiliteit durven veranderen. Minder kilometers met de wagen rijden, dat is de uitdaging.

Vlotte verbindingen voor fietsers en voetgangers


Doorheen de wijk liggen vandaag al heel wat snelle verbindingen voor fietsers en voetgangers. Maar er is nog ruimte voor verbetering. Daar denken we graag samen met de bewoners over na.


Neem eens wat vaker de fiets


We moeten in Vlaanderen met z’n allen vaker de fiets nemen. Voor korte afstanden naar bijvoorbeeld de school, de bakker of het gemeentehuis is de fiets een perfect duurzaam én gezond alternatief. Vaak ben je zelfs sneller omdat je geen parkeerplaats moet zoeken én tot voor de deur kan rijden.


Voor langere verplaatsingen, zoals woon-werkverkeer, kan een elektrische fiets een goed alternatief zijn voor de wagen. Vlotte verbindingen voor fietsers en voetgangers Doorheen de wijk liggen vandaag al heel wat snelle verbindingen voor fietsers en voetgangers. Maar er is nog ruimte voor verbetering. Daar denken we graag
samen met de bewoners over na.

Deel een auto


Als je ’s morgens om je heen kijkt, valt het op hoeveel mensen er alleen in een auto zitten op weg naar het werk. Door te carpoolen en samen naar het werk te rijden, verbruiken we niet alleen minder brandstof (en vermindert dus onze CO2-uitstoot). Het is ook goedkoper én heeft een positief effect op de files!


En wanneer je slechts sporadisch een tweede wagen nodig hebt, kan autodelen een oplossing bieden. Zo kan je een auto gebruiken op het moment dat het nodig is, zonder de hoge kosten (aankoop, verzekering, taksen, …) van een tweede wagen.

Bijlagen

  • WAASLAND mobiliteitsswitch spread 2022.pdf 439,5 Kb

Gerelateerde items