Verstrengde coronamaatregelen Kruibeke vanaf 24/11

Gepubliceerd op woensdag 24 nov 2021 om 17:12
Door de hoge besmettingscijfers in onze gemeente wordt beslist om nog bijkomende maatregelen te nemen om de verspreiding van het virus in te perken. De burgemeester nam daarover op 24/11 een besluit, aanvullend op het besluit van de gouverneur van Oost-Vlaanderen van 23/11.

We moeten onze contacten zoveel als mogelijk beperken!
De contacten die we nog hebben, moeten zo veilig mogelijk plaatsvinden. 

Besluit burgemeester 24 november 2021 - 10 januari 2022

Vanaf 24 november 2021 tot 10 januari 2022 zijn de volgende maatregelen van kracht:

  1. Het gebruik van douches en kleedkamers bij sportieve wedstrijden en sporttrainingen is niet toegelaten;
  2. Verbod op kerstmarkten;
  3. Publiektoegankelijke indoorevenementen met meer dan 100 bezoekers zijn verboden;
  4. Publiektoegankelijke indoorevenementen, waarbij het niet het hoofddoel is om elektronisch versterkte muziek af te spelen en te dansen, met maximum 100 bezoekers worden, indien de ruimte het toelaat, toegestaan. Elke deelnemer vanaf 12 jaar en 2 maanden moet een geldig CST kunnen voorleggen en elke deelnemer vanaf 10 jaar moet een mondmasker dragen om toegang tot het evenement te krijgen. Tijdens deze evenementen is indoorhoreca niet toegelaten.

Opgelet: uiteraard is een privébezoek aan horeca (vb. familiefeesten of andere niet publieke bezoeken) WEL gewoon toegestaan, daar geldt het gekende horecaprotocol. 

Je lees het volledige burgemeesterbesluit hier

Besluit Gouverneur Oost-Vlaanderen 26 november 2021 - 26 december 2021

Het basisidee in dit besluit is het volgende: Het inrichten door organisatoren van wie dit niet tot de normale programmatie en opdracht behoort van publiek toegankelijke fuiven, feesten en evenementen met als hoofddoel het afspelen van (elektronisch versterkte) muziek en dansen, is niet toegelaten.

Zoals u kan lezen kunnen danscafés, concertzalen,… hun werking binnen de krijtlijnen van het KB verder zetten, maar wordt een fuif georganiseerd door een jeugdvereniging, sportclub,… de komende vier weken onmogelijk.

Je leest het volledige gouverneursbesluit hier