Ik organiseer! Een vorming voor organisatoren uit het Waasland (18 & 25/11)

SCHRIJF JE IN
  • do 18 november 2021 van 19:30 tot 22:00
  • do 25 november 2021 van 19:30 tot 22:00

18 november
Ik organiseer zonder verrassingen (Wetgeving en juridische kant van organiseren)  - Elmo Peeters (Formaat vzw & Ikorganiseer,…)

Kruibeke, ’t Stadhuys, Mercatorplein 5, Rupelmonde

Er is niets zo vervelend als een boete in de bus of de politie voor de deur. De orde op zaken hebben, vormt een belangrijke taak, zeker als het gaat over het juridische aspect van organiseren. Door op de hoogte te zijn van de wettelijke verplichtingen, kom je niet snel voor verrassingen te staan. 

Deze vorming wil jonge organisatoren informeren, inspireren én uitdagen om in de praktijk aan de slag te gaan. We bekijken het wettelijk kader waarmee je werkt als organisator. Je leert welke taken eigen zijn aan een VZW, hoe je een schadegeval aanpakt, welke verzekeringen je kan aangaan, hoe je best omgaat met derden en zoveel meer. Verder geven we tips & tricks mee die je ondersteunen in het uitvoeren van de taken.       

Aan het einde van deze sessie hebben de deelnemers meer knowhow over de verplichtingen waaraan je je als organisator moet houden. Deze workshop raakt zaken aan, en biedt een stevige basis om op verder te bouwen. Alle uitgebreide informatie én tools die verder kunnen helpen staan op de overzichtelijke webhub www.ikorganiseer.be.

25 november
‘Ik programmeer van A-Z’. Ilja Bracke (Radio Ruit, Huna Sounds, Ikorganiseer, …)

Lokeren, CC, Kerkplein 5

Geen muziekevenement zonder een passende line-up. Maar hoe begin je daaraan? Dat krijg je te horen van een doorwinterde professional.

Deze vorming wil jonge organisatoren informeren, inspireren én uitdagen om in de praktijk aan de slag te gaan. Programmeren is meer dan het boeken van artiesten. Het gaat over het uitstralen van je visie en volbrengen van de missie van het evenement, het ontwikkelen van een duurzaam netwerk, het creëren van een totaalervaring. Samen met de begeleider (én ervaren organisatoren) verken je, aan de hand van focuspunten, to do’s, tips & tools, het hele proces van muziekprogrammatie. Good practices uit de jeugd en/of muzieksector worden hiervoor aangereikt. Vervolgens zoomen we in op de eigen lokale context en werkt iedere deelnemer rond een persoonlijke challenge. 

Aan het einde van deze sessie hebben de deelnemers extra inzicht, het (zelf)vertrouwen en de goesting om zelf aan de slag te gaan.  Deze workshop is een inleiding, ze raakt zaken aan. Alle uitgebreide informatie én tools die verder kunnen helpen staan op de overzichtelijke webhub  www.ikorganiseer.be

De vorming is gratis, maar inschrijven is verplicht. Annuleer je minder dan 3 dagen voor aanvang of ben je afwezig, dan betaal je een annuleringskost van 3€.

Schrijf je in!

Je inschrijving is pas definitief na bevestiging. Het aantal plaatsen is beperkt.

Locatie

't Stadhuys
Mercatorplein 5 , tbc Rupelmonde

Prijs

  • gratis

Reserveer

Bijlagen

  • flyer vorming cultuuractoren_pdf.pdf 782,5 Kb