Vrijwilligerswerk bij het Digipunt

Gepubliceerd op maandag 4 mrt 2024 om 10:56
Ter ere van de ‘week van de vrijwilliger’ richten we onze schijnwerpers op het digipunt, gevestigd in de bibliotheek. Dit punt is dé plek voor iedereen met digitale vragen.

Of je nu hulp nodig hebt bij het installeren van apps, online bankieren, of het maken van digitale afspraken, onze deskundige vrijwilligers staan klaar om je te ondersteunen. Bovendien biedt het digipunt boeiende leersessies aan, zodat iedereen altijd bij blijft met de laatste digitale vaardigheden.

Marc Verbeeck: Een Inspirerend Voorbeeld

Dit initiatief is niet alleen belangrijk voor het dichten van de digitale kloof, maar het biedt ook een prachtige gelegenheid voor vrijwilligers om een waardevolle bijdrage te leveren. Een inspirerend voorbeeld hiervan is Marc Verbeeck, wiens ervaringen bij een digipunt, velen motiveren.

Marc deelt zijn ervaring met veel passie: Na mijn pensionering wou ik graag vrijwilligerswerk doen. Het was een zoektocht naar een geschikte taak. Op een beurs voor vrijwillerswerk sprak "helpen als digihelper" me wel aan. Na een lange carrière in de privé iets terug doen voor de maatschappij daar deed ik het voor.
In de praktijk kreeg je allerhande digitale problemen voorgeschoteld: moeilijke en gemakkelijke. Een oplossing zoeken bij dr Google hoorde daar ook bij. En blije gezichte zien. Je kon zelf ook nog wat bijleren. Maar misschien is het babbeltje met de mensen nog het leukst.

De ervaringen van Marc benadrukken niet alleen het belang maar ook het plezier van vrijwilligerswerk bij het digipunt. Het gaat hier niet alleen om technische hulp, maar ook om de persoonlijke interactie en de directe impact van die hulp.

Digitale Inclusie: Samen Sterker

In Kruibeke zijn we op zoek naar meer mensen zoals Marc. Mensen die hun digitale kennis willen inzetten om anderen te ondersteunen en die deel willen uitmaken van een gemeenschap die ijvert voor digitale inclusie.

Heb je interesse en wens je meer informatie?

Ga dan naar: Digibank ‘Weerbaar digitaal’ | Interwaas of neem contact op via weerbaardigitaal@interwaas.be.

Het digipunt is een initiatief van Interwaas, ontdek al de vrijwilligersvacatures op: Vrijwilligersvacatures | Interwaas