Welkom in 't Stadhuys

Gepubliceerd op donderdag 24 jun 2021 om 11:47
Vanaf deze zomer verwelkomen we je graag in ’t Stadhuys. Je kan er terecht voor een bezoek aan de bib of het toeristisch infokantoor. In de polyvalente zaal loopt tijdens de zomervakantie een expo waar je het werk van Bazels kunstenaar Jozef van Ruyssevelt van dichterbij kan bekijken.

Toeristisch infokantoor

Ook als Kruibekenaar kan je hier informatie verkrijgen over lokale bezienswaardigheden, (gratis) wandel- en fietskaarten met routes in Kruibeke en het Waasland of je persoonlijk exemplaar van UitinKruibeke, ons eigen toeristische magazine. Verder kom je er te weten wanneer de watervallen het meest spectaculair zijn, wanneer DeWaterbus vaart en welke boeken er zoal werden geschreven over de belangrijkste lokale historische gebouwen en figuren.

Open op zaterdag en zondag 13-17 u vanaf 10 juli. 

Tot 10 juli vind je het infokantoor nog in de Nederstraat. 

Bibliotheek

Na een onvoorziene sluitingsperiode kan je opnieuw in Rupelmonde terecht om bibmateriaal uit te lenen of terug te brengen. In het nieuwe bibfiliaal is een leescorner voorzien waar je in alle rust kan genieten van een goed boek. Bij goed weer kan je zelfs terecht in onze kleine, gezellige achtertuin.

Open op dinsdag 15.30-19 u en op woensdag 14-17 u vanaf 3 augustus.
Alle informatie en nieuws vind je op http://kruibeke.bibliotheek.be 

Expo Jozef Van Ruyssevelt

Midden april werd het lokaal bestuur de trotse eigenaar van het vroege werk van de overleden kunstschilder Jozef ‘Jefke’ Van Ruyssevelt (1941- 1985). Van Ruyssevelt werd geboren in Bazel en woonde hier tot hij na zijn huwelijk verhuisde naar Essen. Zijn vroege werk bestaat uit olieverfschilderijen, aquarellen, etsen en pentekeningen en geven een unieke kijk op de omgeving van Bazel, Kruibeke en Rupelmonde in de jaren ’60. De collectie is een schenking van de weduwe van Van Ruyssevelt, May Suykerbuyk, en krijgt op termijn een vaste plek binnen de gemeente. In afwachting daarvan wordt deze zomer een selectie van de werken tentoongesteld in ’t Stadhuys. Zeker het ontdekken waard en meteen een extra reden om een bezoekje te brengen aan het nieuwe gebouw.

Polyvalente zaal van ’t Stadhuys
11 juli tot 29 augustus
Openingsuren: woensdag 14-17 u, vrijdag, zaterdag en zondag 13-17 u
Voor je bezoek vragen we je om je eerst te registreren aan de balie van de bibliotheek. Ben je graag zeker van een plekje? Reserveer dan vooraf via toerisme@kruibeke.be