Werkwijzer

Inhoud

Heb je een leuke vacature gevonden maar weet je niet goed hoe te beginnen aan je CV? Je zoekt ondersteuning bij het maken van een motivatiebrief? Hoe verloopt zo'n sollicitatiegesprek en waar kan je je aan verwachten?

Wij proberen samen met jou een antwoord te vinden op deze vragen bij de Werkwijzer in het Inloophuis Rupelmonde!

Wij wijzen jou de weg

De 'werkwijzer' is een samenwerking tussen het Inloophuis, Sociale Dienst en GroepINTRO. Naar aanleiding van de groeiende nood aan info en ondersteuning op gebied van werken, sloegen wij de handen in elkaar.

Concreet betekent dit dat je bij ons terecht kan voor individuele ondersteuning waar een coach één op één met jou aan de slag gaat. Dit kan bijvoorbeeld zijn: op zoek gaan naar de juiste websites voor vacatures, een motivatiebrief schrijven, een sollicitatiegesprek voorbereiden in een rollenspel, uitzoeken welk (vrijwilligers-)werk bij jouw interesses past etc.

Nieuw sinds dit jaar is het 'werkcafé'. De bedoeling is om samen met anderen in gesprek te gaan rond het thema 'werk'. Kom er zeker bij zitten met een lekker tasje koffie of thee want ook jouw stem telt!

Wat meebrengen

Op zich hoef je niks mee te brengen. Dankzij het Digipunt in het Inloophuis hebben we voldoende laptops ter beschikking. Je mag natuurlijk altijd papieren meebrengen als die relevant zijn voor je hulpvragen.


Bijvoorbeeld: "Ik heb een interessante vacature gezien waarop ik wil solliciteren". Je brengt dan best die vacature mee zodat we jou op maat en gericht kunnen helpen.

Meer info

Coaching - op afspraak

Eerste donderdag van de maand13u - 15u
Tweede donderdag van de maand9u30 - 12u30
Derde donderdag van de maand13u - 15u
Vierde maandag van de maand13u30 tot 16u30

Afspraken maken kan via een medewerker van het Inloophuis via:

Bekijk ook

Als je wat meer wil oefenen met de opdrachten die je krijgt via de één op één coaching, kan je steeds terecht in ons Digipunt, telkens op de tweede maandag van de maand van 14 tot 16.30 uur.

Vraag gerust één van de medewerkers om een laptop en je kan aan de slag! Wens je op dat moment ondersteuning? Ook dat kan dankzij de digicoach en digimedewerker van het Inloophuis.

Past dit moment niet? Bekijk dan ook de openingsmomenten van andere Digipunten in de gemeente.

Gerelateerde items