Woonwijzer

Inhoud

Weet je niet goed waar je moet zoeken naar woningen? Waar moet je allemaal op letten bij het bezichtigen van een woning? Hoe neem je het eerste contact op met de eigenaar? Wat komt er allemaal bij een verhuis kijken en hoe plan je dit best?

Wij proberen samen met jou een antwoord te vinden op deze vragen bij de immowijzer en jobwijzer in het Inloophuis Rupelmonde!

Wij wijzen jou de weg

De "woonwijzer" is een samenwerking tussen het inloophuis, Sociale Dienst en GroepINTRO. Naar aanleiding van de groeiende nood aan info en ondersteuning op gebied van werken sloegen wij de handen in elkaar.

Concreet betekent dit dat je bij ons terecht kan voor individuele ondersteuning waar een coach één op één met jou aan de slag gaat. Dit kan bijvoorbeeld zijn: samen zoeken naar woningen, een afspraak tot bezichtiging vastleggen, een checklist opmaken met tips over waar je best op let, etc.

Nieuw sinds dit jaar is het 'wooncafé'. De bedoeling is om samen met anderen in gesprek te gaan rond het thema 'woonst'. Kom er zeker bij zitten met een lekker tasje koffie of thee want ook jouw stem telt!

Wat meebrengen

Op zich hoef je niks mee te brengen. Dankzij het Digipunt aanwezig in het Inloophuis hebben we voldoende laptops ter beschikking. Je mag natuurlijk altijd papieren meebrengen als die relevant zijn voor je hulpvragen.

Bijvoorbeeld: "Ik heb een advertentie in de krant gezien waarin ze een huis te huur aanbieden met 3 slaapkamers". Breng dan zeker die advertentie mee.

Meer info

Coaching - op afspraak

Eerste donderdag van de maand13u - 15u
Tweede donderdag van de maand9u30 - 12u30
Derde donderdag van de maand13u - 15u
Vierde maandag van de maand13u30 tot 16u30

Afspraken maken kan via een medewerker van het Inloophuis via:

Bekijk ook

Als je wat meer wil oefenen met de opdrachten die je krijgt via de één op één coaching, kan je terecht in het Digipunt telkens op de tweede maandag van de maand van 14 tot 16.30 uur.

Vraag gerust één van de medewerkers om een laptop en je kan aan de slag! Wens je op dat moment nog wat ondersteuning? Ook dat kan dankzij de digicoach en digimedewerker van het Inloophuis.

Past dit moment niet? Bekijk dan ook de openingsmomenten van de andere Digipunten in de gemeente.